Finanțe

BT Leasing a atras 40 mil. euro printr-o emisiune de obligațiuni

24 dec. 2019 < 1 min

BT Leasing a atras 40 mil. euro printr-o emisiune de obligațiuni

Reading Time: < 1 minut

Obligațiunile BT Leasing (BTL) au debutat la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București, după ce prima emisiune de obligațiuni a BT Leasing a fost încheiată printr-un plasament privat adresat investitorilor instituționali, suma totală atrasă fiind de 40 de milioane de euro.

Principalul investitor în obligațiunile BT Leasing este IFC, parte a Grupului Băncii Mondiale, cu 18,5 milioane de euro din totalul sumei atrase de emisiunea de obligațiuni.

Obligațiunile au fost emise în euro, în două tranșe cu maturități diferite, respectiv cu o maturitate de 6 ani, cu un cupon variabil de Euribor6M+2%, iar pentru maturitatea de 5 ani, cuponul variabil este Euribor6M+1,75%, cu plata semestrială. Este prima emisiune în euro, cu dobândă variabilă și două tranșe cu maturități diferite de pe piața de capital din România.

Intermediarul este BT Capital Partners, divizia de investment banking & capital markets a Grupului Financiar Banca Transilvania și membru exclusiv în România al Oaklins.

„Pentru BT Leasing, această emisiune de obligațiuni înseamnă mai ales finanțarea de contracte noi de leasing. Dorim să susținem companiile românești, în special IMM-urile, să fie tot mai competitivi în domeniul lor de activitate”, a declarat Ionuț Morar, director general al BT Leasing.

BT Leasing activează de peste 20 de ani pe piața de leasing și a finanțat în această perioadă peste 15.000 de clienți și a încheiat peste 30.000 de contracte.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: