Finanțe Stiri

BT majoreaza avansul pentru creditele imobiliare

13 mai 2016 < 1 min

BT majoreaza avansul pentru creditele imobiliare

Reading Time: < 1 minut

Pe fondul cresterii riscurilor activitatii bancare, generate de Legea Darii in Plata, Banca Transilvania  creste avansul la creditele cu garantie imobiliara. In acelasi timp, BT a decis sa ii sustina, in continuare, pe cei care doresc sa achizitioneze prima locuinta prin stabilirea unor conditii de avans mai relaxate, anunta banca, intr-un comunicat de presa.

In cazul achizitiei de locuinte, noile intervale de avans pentru credite imobiliare, incep de la 20% in cazul persoanelor care achizitioneaza prima locuinta si ajung pana la 35%, in functie de moneda si tipul garantiei.

Concret, pentru a permite accesul la finantare a persoanelor care isi achizitioneaza prima locuinta, pentru imprumuturile in lei de pâna la 125.000 euro (echivalent), care au ca destinatie achizitionarea unui imobil, avansul necesar este de 20%.

In cazul imprumuturilor in lei, care nu se incadreaza in conditiile de prima locuinta si limita de suma (125.000 euro), avansul standard este de 25%.

In cazul imprumuturilor in euro, avansul standard porneste de la 30%.

Noile cerinte ale Bancii Transilvania sunt valabile de luni,16 mai a.c. si se vor aplica doar creditelor pentru care vor fi inregistratre cereri la bancaincepand cu respectiva data.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: