Stiri

București, în stare de carantină. Rata de incidență a depășit 6 la mie

23 mart. 2021 2 min

București, în stare de carantină. Rata de incidență a depășit 6 la mie

Reading Time: 2 minute

Bucureștiul este în stare de carantină după ce rata de incidență a infectărilor cu covid a depășit 6 la mia de locuitori.

”Indicele comunicat de DSP pentru București este de 6.22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CBMSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În același timp, așa cum am discutat ieri, așteptăm analiza DSP” a spus prefectul Capitalei în urmă cu puțin timp pentru Antena 3.

Luni rata de incidență era în București de 5.67 de cazuri la mia de locuitori, iar duminică 5.33.

Deși nu este acceptat de către nimeni, există totuși pe masa discuțiilor de la Ministerul Sănătății și celelalte autortăți responsabile, un document care prevede măsuri de carantină cel puțin în weekend pentru București.

Pe de-o parte Ministerul Sănătății își dorește mai multe restricții în Capitală, pe de altă parte nici prim-ministrul Florin Cîțu, nici președintele PNL Ludovic Orban nu doresc aceste restricții.

Carantină în București. Cum arată documentul despre care discută autoritățile cu restricții în București. Acestea includ:

  • închiderea mall-urilor
  • închiderea sălilor de fitness
  • circulaţie condiţionată de declaraţie pe proprie răspundere
  • putem circula în caz de urgenţă medicală
  • putem circula pentru îngrijire persoane vârstnice
  • putem circula pentru achiziţionare alimente esenţiale
  • interzicerea părăsirii localităţii
  • interzicerea circulaţiei pe timp de noapte între orele 18.00 – 05.00.

De luni s-au prelungit restricțiile din scenariul roșu.

De luni s-au prelungit pentru două săptămâni restricțiile din scenariul roșu, pentru București. Acestea includ închiderea restaurantelor și a cluburilor dar și prezența fizică la școală a elevilor din învățământul primar și a celor din clasele terminale.

Cîțu: Îmi doresc să nu ajungem la carantinarea Capitalei.

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că își dorește să nu se ajungă la o situație în care Capitala să intre în carantină și a subliniat că așteaptă soluții de la primarii de sectoare, cu care se va întâlni la prânz. El a spus că opiniile de la Ministerul Sănătății sunt importante, dar că o decizie se va lua după ce vor fi ascultate toate punctele de vedere.

„Îmi doresc să nu ajungem la o situație de carantinare a Bucureștiului. Ascult toate opiniile specialiștilor, deciziile le luăm după aceea. Opiniile de la Ministerul Sănătății sunt importante, dar vom lua decizia după ce ascultăm toate opiniile, de la prefect și primarii de sectoare. Aștept întâlnirea cu primarii de sectoare”, a declarat premierul.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: