Finanțe Stiri

Bursele din Europa și Asia, în scădere după prăbușirea Dow Jones

6 feb. 2018 2 min

Bursele din Europa și Asia, în scădere după prăbușirea Dow Jones

Reading Time: 2 minute

Cele mai mari burse din Uniunea Europeană au deschis cu scăderi, după contracţiile de pe pieţele asiatice şi americane.

© Lumy010 | Dreamstime.com

Indicele Bursei de la Frankfurt, DAX, avea în deschidere un minus de peste 3% faţă de luni. Scăderi asemănătoare au înregistrat şi bursele din Londra, Paris, Milano şi Madrid, arată Bloomberg.

Bursa de la Londra a deschis şedinţa în scădere cu 3%, indicele principal DAX 30 al Bursei de la Frankfurt înregistra un declin de 3,60%, în timp ce indicele principal CAC 40 al Bursei de la Paris a scăzut cu 3,10%. Cel mai semnificativ declin, de 5,2%, l-a înregistrat grupul bancar elveţian Credit Suisse la Bursa de la Zurich. Indicele FTSE MIB al Bursei italiene a scăzut cu 3,6%, iar indicele Ibex al Bursei spaniole înregistra un declin de 3,36%.

De asemenea, indicele Bursei de la Bucureşti, BET, a deschis ziua de tranzacţionare cu o scădere de circa 3%.

Indicele Bursei de la Tokyo, Nikkei 225, a înregistrat astăzi scăderi și de 5%, iar cel al Bursei de la Shanghai a coborât cu 3,4%. Pentru Bursele asiatice este cea de-a doua zi de scădere.

Cea mai mare cădere nominală din istoria bursei americane

Indicele Dow Jones a coborât luni cu peste 7% sub referință, recuperând apoi jumătate din pierdere. Investitorii au catalogat căderea drept inexplicabilă, iar Market watch a invocat roboții de tranzacționare care se activează pe anumiți algoritmi drept cauză a scăderii.

La finalul sesiunii de tranzacționare de la New York Stock Exchange, indicele reprezentativ se regăsea la nivelul de 24.345,75 de puncte, potrivit Bloomberg, echivalentul unui recul de 4,60% față de sesiunea precedentă. Declinul de peste 1.000 de puncte este cel mai mare la nivel nominal din istoria bursei americane.

Volatilitatea crescută de pe pieţe a determinat o reacţie inclusiv din partea Casei Albe, care şi-a exprimat îngrijorarea vizavi de aceste scăderi, dar s-a arătat încrezătoare în fundamentele economiei americane.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: