Finanțe Management Marketing Special

Biz Austria, despre business si oameni

19 ian. 2016 2 min

Biz Austria, despre business si oameni

Reading Time: 2 minute

Echipa Biz va analiza saptamana viitoare legaturile de business dintre Austria si Romania prin intalniri si interviuri realizate chiar la Viena, in perioada 25-30 ianuarie, in cadrul proiectului Biz World.

Vom analiza evolutia economica a regiunii si a lumii in acest an cu lideri financiari de calibru din Austria. BCR, cea mai mare banca din Romania, este parte a grupului Erste, iar echipa Biz va vizita grupul financiar austriac chiar in noul hub regional al acestuia din Viena. Oficialii Bursei din Viena ne vor detalia oportunitatile de investitii pe aceasta piata financiara importanta din Europa. Vom afla de la Karl Sevelda, CEO al Raiffeisen Bank International, care sunt planurile grupului pentru Romania.

De asemenea, vom descoperi la ele acasa branduri austriece care au cucerit lumea – Red Bull, Swarovski, Julius Meinl.

Vacantele la schi in Austria sunt pe lista tot mai multor romani si datorita eforturilor Oficiului National de Turism al Austriei, iar Emanuel Lehner-Telic, director regional pentru Europa Centrala si de Est, ne va purta in culisele acestui succes.

Educatia este o resursa puternica de dezvoltare, iar WU Academy este varful de lance regional in domeniul MBA, motiv pentru care Biz va sta de vorba cu Bodo Schlegelmilch, fondatorul institutiei, si cu Barbara Stottinger, decan al WU Academy.

Echipa Biz va afla cum creativitatea se impleteste cu strategia de la lideri ai agentiilor de publicitate din Austria, cum ar fi Elisabeth Pelzer – Managing Director al Publicis Group, Michael Kapfer – Managing Partner la Lowe GGK sau Boris Beker – Managing Partner al Chapter4.

In timp ce companiile austriece au investit masiv in Romania, tot mai multi romani si-au cladit cariere solide in Austria. Adrian Cernautan, de exemplu, conduce businessul Coca-Cola din Austria si va vorbi cu Biz despre provocarile unui expat la conducerea unei companii multinationale. Despre felul in care tehnologia ne schimba viata vom sta de vorba cu alt roman, Mike Borze, Vice President la BenQ Europe. Dupa ce a condus compania imobiliara DTZ Equinox in Romania, Cristian Ustinescu este astazi director in cadrul Immofinanz investitor major pe piata de real-estate din regiune. Viitorul este o preocupare constanta pentru Vlad Gozman, a carui companie, The Tomorrow, ofera consultanta in domeniul inovatiei. Vlad se ocupa si de evenimentele TedX din Viena. Gabriela Gandel a plecat din Romania cu gandul de a realiza noi conexiuni si astazi este Managing Director al ImpactHub, o retea globala de colaborare ce cuprinde peste 7.000 de antreprenori, investitori, consultanti, creativi, freelanceri.

O vizita la Viena nu poate fi completa fara o incursiune in cultura si istoria Austriei. Vom vizita Filarmonica din Viena, al carei concert de Anul Nou este un eveniment global de prim rang, iar baritonul Sorin Coliban ne va fi ghid in lumea operei din capitala austriaca.

Editia speciala ‪#‎BizAustria este realizata in parteneriat cu ‎BCR, ‎Austrian Airlines, ‎Raiffeisen Bank si ‪‎Eurolines.

Proiectul Biz World, lansat in 2011, ia pulsul schimbarilor la nivel mondial in centrele de putere politica si economica ale lumii. La fiecare inceput de an, redactia Biz se muta timp de o saptamana in locurile care conteaza in dinamica globalizarii. Am fost la Bruxelles – inima Uniunii Europene, Londra – centrul financiar al continentului, New York & Silicon Valley – locurile in jurul carora graviteaza businessurile globale, Berlin – noul hub digital al planetei si Singapore – orasul-stat unde viitorul este deja prezent.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: