Antreprenori Interviuri

Business cu zambetul pe buze

24 mart. 2016 3 min

Business cu zambetul pe buze

Reading Time: 3 minute

A dezvoltat o reprezentanta nationala de implanturi dentare, iar de doi ani a pornit pe calea antreprenoriatului cu 24/7 Dental, o clinica dentara aflata nonstop la dispozitia pacientilor.

Lorelei Nassar este medic stomatolog, specializata in chirurgie oro-maxilo-faciala si implantologie, iar cand o intalnesti vezi imediat cat e de hotarata, optimista, pasionata de ceea ce face si mereu cu zambetul pe buze.

Cum v-ati descoperit pasiunea pentru stomatologie si cum au fost inceputurile in antreprenoriat?

De cand ma stiu am vrut sa fiu medic. In facultate mi-a placut zona de estetic a stomatologiei, faptul ca trebuie sa sculptezi uneori din material in continuarea dintelui. Odata cu inceputul practicii medicale in Israel, am descoperit si implicatiile psihologice – comunicarea cu pacientul, relatia terapeutica. Si atunci m-am indragostit de stomatologie. Cat despre antreprenoriat, s-a intamplat odata cu repatrierea mea din Israel, in 2006. Desi acolo parcursesem niste etape ale carierei medicale – aveam experienta clinica de 15 ani si o specializare cu 10 ani de spital, operatii mari si nenumarate cursuri si diplome la activ – aici nimeni nu ma stia. Am fondat o reprezentanta nationala de implanturi dentare, AB Dental, si am inceput sa dau cursuri de implantologie in diverse contexte si incet-incet s-au legat lucrurile. Am inceput sa colaborez cu diverse clinici din Bucuresti si din tara pe aceasta nisa – mergeam la ei si operam. Inceputurile in antreprenoriat au fost pline de provocari. Dupa un curs despre IMM-uri in Israel si ceva training 1 la 1 cu o specialista, am venit fara buget, fara habar in cifre sau gestiune, dar foarte hotarata si cu foarte multa putere de munca – doar aveam de crescut doi copii!

Care e calea de la a lucra ca medic stomatolog pana la a deschide o clinica stomatologica cu disponibilitate nonstop?

Know-how-ul. Si pentru mine acest proces de crestere si dezvoltare profesionala este continuu. Spuneam ca am colaborat cu mai multe clinici in toate colturile tarii si in multe orase mici eu am pus primele implanturi. Odata cu dezvoltarea companiei AB Dental a crescut si reputatia mea profesionala si a devenit imperios necesar un singur loc unde sa operez, sa predau, sa manageriez. La multe dintre operatiile mele asistau, cum fac si acum, medici tineri cu care impart ceea ce stiu – nu ma puteam plimba cu ei dupa mine prin tara. Disponibilitatea nonstop a venit sa sugereze deschidere, flexibilitate si intelegere. Intelegem ca pacientii, in viata aceasta atat de tumultuoasa si plina de stres, nu au timp sa vina la dentist. Si atunci, le oferim acest timp – pot veni la orice ora, oricand, oricum, fara a fi necesara neaparat o programare. Pentru ca noi chiar credem in motto-ul nostru: “Come as you are!”.

Care a fost cea mai mare provocare intampinata de la deschiderea clinicii 24/7 Dental?

Concurenta acerba. Sunt foarte multe clinici stomatologice in oras, in tara. Desi pe mine acum ma cunosc oamenii, specialitatea mea face ca, odata terminate interventiile chirurgicale dentare, acel pacient sa nu mai aiba nevoie de mine multi ani – eu spun o viata intreaga, daca isi mentine o stare de igiena orala buna si monitorizare dentara constiincioasa. Dar revenind la intrebare, o clinica e altceva decat un doctor – deci a trebuit sa construiesc acest brand, bazandu-ma pe cunostintele pe care le acumulasem cu prima companie fondata. Si am facut acest lucru luand decizii rapid, muncind mult, punand suflet, energie si voie buna!

De ce v-ati intors in Romania?

Nu am plecat in urma unor neplaceri sau pentru ca iarba vecinului e mai verde. M-am intors ca sa fac lucruri aici, am stiut ca sunt multe de dezvoltat si de crescut in tara, ca oamenii nostri sunt deschisi si inteligenti si voi face treaba aici. Si m-am intors pentru ca mai aveam munti in Romania de urcat!

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: