Stiri Tech

Câinele robot chinez AlphaDog a devenit cel mai rapid din lume

19/04/2021 2 min read

Câinele robot chinez AlphaDog a devenit cel mai rapid din lume

Reading Time: 2 minute

AlphaDog, un câine robot dezvoltat de o companie din China, a devenit cel mai rapid robot de acest gen din lume și poate atinge o viteză de 15 km/h. Câinele robot AlphaDog este considerat și cel mai ”inteligent”, superior unui animal de companie adevărat – este ascultător, nu latră, nu muşcă.

Animalul de companie high-tech este echipat cu senzori care funcţionează pe baza unui program de inteligenţă artificială, care îi permite ”să aud㔺i ”să vadă” mediul înconjurător. Poate fi totodată scos şi la plimbare.

Deşi nu are nici coadă şi nici cap, este ”exact asemenea unui câine adevărat”, a explicat Ma Jie, reprezentant al departamentului de tehnologie din cadrul Weilan, o companie cu sediul în Nankin (estul Chinei), care a fabricat prototipul.

AlphaDog atinge o viteză maximă de 15 kilometri pe oră. AlphaDog deţine recordul mondial de rapiditate pentru un animal metalic. Are, totodată, o stabilitate mai mare decât un câine adevărat, a spus Ma Jie, în timp ce a aplicat o lovitură de picior robotului.

Spre deosebire de un câine obişnuit cu telecomandă, robotul patruped evoluează liber în mediul său cu ajutorul internetului mobil 5G şi are un timp de răspuns ultrarapid.

La ce poate fi folosit un astfel de câine robot

AlphaDog combină două domenii foarte populare astăzi în China: tehnologia şi animalele domestice.

Deţinerea animalelor de companie, interzisă în primele decenii ale regimului comunist, a revenit din nou la modă în ultimii 20 de ani.

Drept urmare, peste 1.800 de AlphaDog au fost achiziţionaţi în prima săptămână de la punerea lor în vânzare, la preţul de 16.000 yuani (2.000 de euro).

În viitor, creatorii chinezi ai câinelui-robot intenţionează să îl pună în serviciul nevăzătorilor.

În versiunea ”de fabrică”, un AlphaDog de dimensiuni mai mari ar putea servi la inspecţia utilajelor industriale şi la cea a conductelor.

O generaţie viitoare de câine-robot ar putea fi de asemenea dotată cu ”o personalitate” la alegerea clientului: liniştit sau mai degrabă pitbull, a mai spus coordonatorul proiectului.

Au trecut mai bine de 365 de zile de când ne susținem și încurajăm reciproc. A fost un an dificil, dar e important să privim cu optimism către viitor. Am reușit să facem asta și o vom face poate și mai bine în continuare. Tocmai din acest motiv am lansat, în parteneriat cu McDonald’s România, Buletinul de Vești Bune. Acest articol face parte din inițiativă și îl primești și în inbox prin Biz Good News.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă