BizRemote by certSIGN Tech

Google Maps va afișa în curând centrele de vaccinare contra COVID-19

25 ian. 2021 2 min

Google Maps va afișa în curând centrele de vaccinare contra COVID-19

Reading Time: 2 minute

Google a anunțat că a început implementarea unei noi facilități în aplicația Google Maps, care să afișeze centrele de vaccinare contra COVID-19 autorizate în momentul în care utilizatorii caută informații despre vaccinurile contra SARS-CoV-2.

Funcționalitatea, care va fi disponibilă atât în Maps, cât și la simpla căutare pe Google, va fi pentru început disponibilă în SUA, mai întâi în statele Arizona, Louisiana, Mississippi și Texas, dar va fi extinsă în alte state americane și în alte țări.

Căutările de tipul ‘vaccinuri în apropierea mea’ au crescut de cinci ori de la începutul anului 2021. Vrem să ne asigurăm că oferim răspunsuri relevante pe plan local„, a spus Sundar Pichai, CEO al Google, într-o postare pe blogul companiei.

Google Maps și Google Search vor oferi detalii cum ar fi dacă este nevoie sau nu de programare ori trimitere de la medic sau dacă vaccinul se poate face în regim drive-through, acolo unde este cazul. Compania colaborează cu parteneri precum VaccineFinder.org, o inițiativă a Spitalului de Copii din Boston, dar și cu agenții guvernamentale și retailerii farmaceutici, pentru a aduna informații cât mai exacte despre centrele de vaccinare.

Pe partea de Search, Google a implementat deja în Marea Britanie o nouă facilitate prin care, în momentul când utilizatorii caută informații despre vaccinurile contra COVID-19, le va apărea o listă de centre de vaccinare autorizate din apropiere, precum și informații despre fiecare tip de vaccin. Funcționalitatea va fi introdusă treptat și în alte țări.

Gigantul tech a mai anunțat că va mai oferi granturi pentru reclame în valoare de 100 de milioane de dolari pentru Fundația CDC, Organizația Mondială a Sănătății și alte ONG-uri din întreaga lume, în vederea promovării vaccinării.

În plus, Google va investi încă 50 de milioane de dolari în parteneriate cu agenții publice din domeniul sănătății pentru a ajunge cu informații relevante legate de vaccinurile contra COVID-19 în comunitățile defavorizate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: