Antreprenori by eMAG Special

Campania #PrimaLinie a strâns 235.000 de euro pentru echipamente de protecție

13 apr. 2020 2 min

Campania #PrimaLinie a strâns 235.000 de euro pentru echipamente de protecție

Reading Time: 2 minute

Comunitatea LaPrimulBebe a organizat vreme de 5 zile campania umanitară online #PrimaLinie cu scopul de a sprijini, prin sumele donate, spitalele și cadrele medicale aflate acum în prima linie în lupta împortriva coronavirusului. Astfel, au avut loc 9.100 de licitații online cu scop umanitar, membrii LaPrimulBebe au reușit să strângă suma de 235.000 de euro. Pe lângă materialele de protecție pentru medici, vor fi achiziționate pentru Societatea Română de Terapie Intensivă și Anestezie 2 ventilatoare și 8 monitoare funcții vitale în valoare de 58.000 de euro.

„Anul acesta am decis să anulăm campania umanitară pe care o organizăm de obicei în luna mai și în locul ei să organizăm o campanie umanitară de urgență dedicată primei linii”, a declarat Atena Boca (foto), fondatoarea LaPrimulBebe.

Până în acest moment, asociația LaPrimulBebe a reușit să strângă în cadrul campaniilor umanitare pe care le-a demarat de-a lungul anilor suma totală de 1.700.000 de euro. Aparatură esențială a fost cumpărată până acum pentru maternități cu grad mare de prematuritate în București, Iași, Galați, Brașov, Sibiu, Cluj, Ploiești, secția de terapie intensivă nou-născuți Marie Curie a fost dotată cu un sistem performant de supra-avertizare care scade mortalitatea semnificativ, spitalul de pediatrie Moreni este reabilitat și se află în fază de finalizare, refacerea secției de neo-natologie Vâlcea este în curs de proiectare, laboratorul de oncologie pediatrică Louis Țurcanu Timișoara a fost reabilitat și un etaj a fost amenajat în refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer de la MagicHome. Toate acestea cu bani strânși de părinții comunității împreună cu echipa LaPrimulBebe, în campaniile sale umanitare.  

LaPrimulBebe, cea mai mare comunitate de sprijin pentru mame din România, numără peste 100.000 de mebri și peste 20 de filiale în toată țara. Este singura comunitate din România susținută de Facebook USA, prin bursa Facebook Community Leadership Program 2018 oferită celor mai bune 100 de comunități din lume. Totodată, fondatoarea Atena Boca a fost prima româncă aleasă de curând de Facebook în Top 20 de femei cu impact din Europa, Africa și Middle East, femei pe care le celebrează în luna martie pentru ce aduc acestea în societate prin munca lor. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: