Stiri

Campanie de igienă cibernetică pentru copii

29 sept. 2020 2 min

Campanie de igienă cibernetică pentru copii

Reading Time: 2 minute

certSIGN a lansat Cyber4Kids, o campanie de igienă cibernetică prin care internetul devine prietenos pentru cei mici

Tabletele și telefoanele sunt la îndemâna celor mai mulți dintre copiii, însă știm să gestionăm și să supraveghem corespunzător, noi, ca părinți, modul în care cei mici folosesc aceste gadget-uri?

Igiena cibernetică se învață din copilarie! Cyber4Kids este campania certSIGN prin care Internetul devine mai prietenos pentru copii.

8 săptămâni, pe canalul de YouTube al certSIGN, copiii și părinții sunt conectați împreună la aventurile pe care le trăiesc copiii  în Cyber City. O serie de video-uri animate, create special să fie pe placul celor mici, dar și să-i facă pe adulți să conștientizeze pericolele nevăzute din mediul on-line, vor conține sfaturi și reguli de accesare a site-urilor sau jocurilor online, a descărcării aplicațiilor sau a modului de construire a parolelor cu grad ridicat de securitate, precum și multe alte lucruri interesante.

Acțiunea se desfășoară în capitala Internetului, Cyber City, iar personajul principal este chiar copilul tău, un Super Cyber Erou, care va aduna pe parcursul campaniei o multitudine de ”obiecte magice”, care să-l ajute să crească în siguranță și să depășească toate obstacolele din mediul virtual.

Aventurile din orașul super eroilor pot fi urmărite pe www.cyber4kids.ro  și pe canalele de socializare certSIGN (YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIN, Twitter).

Filmele sunt însoțite de ghiduri cu sfaturi pentru copii și părinți și de un concurs cu premii LEGO care a început din data de 28.09.2020, în emisiunea Guerrilla de dimineață.

Primul episod poate fi vizualizat aici și are ca temă jocurile online.

Iată și câteva sfaturi utile, care să vă trezească interesul pentru acest episod și pentru cele ce vor urma:

  • Jocurile noi trebuie instalate împreună cu părinții
  • Numele în jocuri: Atunci când se alege un nume pentru a intra în joc, este bine să evităm utilizarea numelui adevărat sau a datei de naștere
  • Protecția datelor personale: dacă un alt jucător îi cere copilului detalii despre numele real, adresa, locul unde învață sau orice alte informații personale, trebuie ca cel mic să știe să nu răspundă
  • Cu toate că jocurile pe tabletă sau telefon fac parte din activitățile preferate ale copiilor, nu trebuie să uităm faptul că joaca în aer liber cu prietenii este cel mai bun remediu pentru plictiseală!

„Dispozitivele mobile reprezintă o modalitate excelentă pentru copii de a învăța și de a se distra, dar, deoarece oferă acces către lumea digitală, acest lucru poate da naștere unor riscuri: copiii pot fi expuși la conținut neadecvat, pot vizita site-uri necorespunzătoare, pot descărca aplicații de tip malware care vor accesa datele personale ale părinților sau pot petrece prea mult timp online. Prin acest program, certSIGN  le oferă atât copiilor, cât și părinților, soluții de evitare a unor pericole în care se pot găsi copiii, maximizând în același timp beneficiile internetului.  Este mixul perfect între tehnologie și educație și sperăm să contribuie la siguranța copiilor în mediul digital.”, declară Adrian Floarea, CEO certSIGN.    

Foto: © Karel Noppe | Dreamstime.com

One Comment
  1. Anton
    O campanie benefica copiilor , avand in vedere ca in urmatoarele saptamani probabil vor trebui sa stea iar in casa din cauza pandemiei de COVID-19.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: