Management Stiri

Inițiativă inedită pe piața muncii

18 mai 2020 2 min

Inițiativă inedită pe piața muncii

Reading Time: 2 minute

Circles, o platformă în care echipe de profesioniști din domenii precum tehnologie sau comunicare lucrează la proiecte punctuale pentru companii, câștigă teren în perioada de pandemie, când majoritatea companiilor se feresc de angajări

Circles, o platformă care conectează companiile cu echipe de specialiști în digital atrage tot mai mulți profesioniști într-o perioadă în care oamenii au început să lucreze din ce în ce mai mult remote. Pe de altă parte, organizațiile doresc scăderea costurilor, ceea ce înseamnă că o forță de muncă complementară și punctuală, pe proiect, vine în ajutorul companiilor care vor să își eficientizeze procesele. Pentru a rămâne competitive, multe companii se bazează astăzi pe o forță de muncă on-demand, care să completeze nevoile lor punctuale, în mod rapid și cu costuri mici.

Companiile pot contracta în mod direct echipe de creativi pentru serviciile de care au nevoie: software development, content writing, identity & Design, social media management și altele.

Companiile au acces, prin Circles direct la echipe de profesioniști de top din communicare sau tehnologie cu ajutorul cărora își pot realiza proiectele, fie că este vorba despre un logo sau o inovație tehnologică la nivel de produs sau serviciu. În decurs de câteva zile de la publicarea proiectului, companiile înscrise pe platformă vor primi profiluri relevante de specialiști independenți, sau echipe de specialiști, care vor să participe la proiectul respectiv. Angajatorii au beneficii de cost, pentru că, prin intermediul Circles, au acces direct la talente, fără a mai plăti fee-uri agențiilor de creație. La polul opus, angajații au acces la o multitudine de proiecte și au ocazia să lucreze la cele pe care le prefer, iar câștigul este obținut conform cu munca depusă fără să fie micșorat prin intermedierea cu o agenție.

Într-o economie din ce în ce mai globalizată, pentru a putea inova, pentru a putea veni cu idei noi, sau a aduce pe piață un nou produs sau serviciu, fie că ești start-up, agenție sau o companie deja consacrată, ai nevoie să accesezi cunoștințe externe. Pentru a crea banca viitorului sau pentru a reinventa mobilitatea urbană, și uneori chiar pentru a schița un simplu logo, nu mai e suficient să te bazezi pe echipa ta in-house, unde gândirea s-a uniformizat. Nu mai e suficient nici măcar să apelezi la o agenție, unde costurile pot fi prea mari în raport cu munca livrată. Talentul, în momentul de față, este fie întreținut scump în cadrul unor companii, fie lucrează pe cont propriu. Iar acum există un loc unde acest talent este plătit fix pentru ceea ce livrează.

Circles (https://joincircles.co/) își dorește să fie cea mai mare comunitate pentru specialiștii din domeniul digital, și noua normă de lucru pentru companiile vizionare din economia colaborativă.  

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: