Companii

Caravana SMURD instruiește populația pentru situații de urgență

9 sept. 2016 2 min

Caravana SMURD instruiește populația pentru situații de urgență

Reading Time: 2 minute

Caravana SMURD „Fii pregătit!” a sosit în București pe 9 septembrie și va rămâne în capitală până pe 11 septembrie, pentru a instrui populația să facă față situațiilor de urgență.

Caravana „Fii pregătit!”, care este operată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va instrui peste 7.000 de persoane din 20 de localități în care va ajunge la finalul celor patru luni de călătorie. În următoarele două luni, caravana va merge în Buzău, Bacău, Piatra Neamț, Iași, Botoșani și Suceava.

Proiectul este inițiat de Fundația pentru SMURD și implementat cu sprijinul Fundației Vodafone România, care a contribuit cu 400.000 de euro din investiția totală de 523.000 de euro.

„Fundația își concentrează activitatea și resursele în patru direcții strategice – sănătate, educație, servicii sociale și voluntariat – iar caravana SMURD este genul de proiect care atinge toate aceste domenii, așadar impactul său este cu atât mai important”, a declarat azi Ravinder Takkar, Președinte și CEO al Vodafone România.

Colaborarea dintre Fundația Vodafone România și Fundația pentru SMURD a început în 2004. Un an mai târziu, a fost implementat primul sistem de telemedicină pentru ambulanțele SMURD, care a reprezentat o premieră absolută pentru România. Parteneriatul a continuat cu proiecte anuale de amploare, astfel că, după 12 ani de colaborare, Fundația Vodafone România a finanțat Fundația pentru SMURD cu peste 2,2 milioane de euro pentru proiecte de care au beneficiat 400.000 de persoane din toată țara.

cum arata interiorul caravanei

“După primele două luni de itinerariu prin țară, cifrele ne arată că sala de curs din caravană este mereu plină, iar 40% dintre beneficiarii cursurilor sunt copii și tineri, ceea ce ne confirmă că am intuit corect interesul lor”, a declarat azi dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD, intr-o conferinta de presa.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: