Companii Stiri

Carrefour anunță schimbări în consiliul de administrație

8 sept. 2021 < 1 min

Carrefour anunță schimbări în consiliul de administrație

Reading Time: < 1 minut

Retailerul francez Carrefour anunță schimbări în consiliul de administrație după ce doi reprezentanţi ai Financiere Agache, Alexandre Arnault şi Nicolas Bazire, au demisionat din funcţia de membri.

Demisiile vin după ce săptămâna trecută miliardarul Bernard Arnault a vândut participaţia de 5,7% pe care o deţinea la Carrefour, prin holdingul său Financiere Agache, obţinând 724 de milioane de euro în urma tranzacţiei.

De asemenea, Carrefour a anunţat că-l va numi pe Arthur Sadoun, care este preşedinte-director general al companiei de publicitate Publicis, ca director şi membru independent al Board-ului.

Carrefour a realizat o cifră de afaceri de 78,609 miliarde de euro în 2020, în creştere cu 7,8% în termeni comparabili faţă de 2019.

La finele anului trecut, grupul Carrefour avea un număr total de 13.048 magazine, dintre care 369 în România distribuite astfel: 40 de hypermarketuri, 193 de supermarketuri, 168 magazine de proximitate şi 28 de magazine de tip Cash & Carry.

Carrefour România are din primăvară un nou director general: Julien Munch. Acesta a preluat funcția începând cu 1 martie 2021. Julien Munch îi raportează lui François Melchior de Polignac, Director Executiv al Zonei Europa de Nord și de Est.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: