Stiri Tech

Căști wireless cu Inteligență Artificială

17/08/2020 2 min read

Căști wireless cu Inteligență Artificială

Reading Time: 2 minute

Sony a lansat căștile WH-1000XM4, a patra generație de căști wireless cu tehnologia de anulare a zgomotului, din seria premiată 1000X. Noile căști aduc în plus funcții inteligente suplimentare care permit utilizatorilor să personalizeze și să controleze muzica pe care o ascultă, să optimizeze caracteristicile de anulare a zgomotului și să regleze sunetul ambiental automat.

Câte două microfoane

Fiecare cupă pentru urechi are incluse două microfoane, ambele utilizate pentru anularea zgomotului, iar tehnologia Dual Noise Sensor captează zgomotul ambiental și transmite datele către procesorul HD QN1 de anulare a zgomotului. Apoi, noul Bluetooth Audio SoC (System on Chip) detectează muzica și zgomotul și ajustează experiența de audiție de peste 700 de ori pe secundă. Procesorul HD QN1 de anulare a zgomotului folosește un nou algoritm, anularea zgomotului fiind făcută în timp real.

De asemenea, tehnologia Edge-AI analizează muzica și recunoaște instrumentele, genurile muzicale și elementele individuale ale fiecărei melodii, pentru a restaura sunetele din gama înaltă care se pierd prin compresie, oferind o experiență de ascultare mai bogată. Pentru crearea acestui sistem AI, Sony a colaborat cu Sony Music Studios Tokyo și a colectat date despre muzică pentru a obține o perspectivă reală asupra modului în care sunt compuse semnalele muzicale specifice.

Experiențe noi

Noile căști Sony vin cu Adaptive Sound Control, prin care învață să recunoască locațiile cel mai frecvent vizitate de către utilizatori precum locul de muncă, sala de sport sau cafeneaua preferată și va adapta sunetul în funcție de situație. Atunci când călătoresc, utilizatorii vor putea asculta melodiile preferate fără întreruperile cauzate de zgomotul de fundal. De asemenea, atunci când se plimbă, pot fi atenți la tot ce este în jurul lor și să se bucure în continuare de muzică. Prin intermediul aplicației „Sony | Headphones Connect App” pot fi configurate cele mai vizitate locații, dar și setările preferate.

Modelul WH-1000XM4 vine și cu o funcționalitate nouă și inovatoare „Speak-to-Chat”, care permite utilizatorilor să aibă scurte conversații fără să-și scoată căștile, putând comanda o cafea în timp ce ascultă muzică. E suficient ca utilizatorul să spună câteva cuvinte, iar căștile îi vor recunoaște vocea, vor opri automat muzica și vor permite redarea sunetului ambiental, astfel încât conversația să se desfășoare fără îndepărtarea căștilor. Muzica pornește automat, la 30 de secunde după ce utilizatorul a vorbit ultima dată. 

Căștile wireless de top cu funcție de anulare a zgomotului WH-1000XM4 vor fi disponibile la finalul acestei veri, în două variante de culoare, negru și argintiu, la un preț de aproximativ 1837 de lei.

 

 

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă