Lifestyle MarComm Stiri

Câștigătorii Premiilor Gopo 2020

30 iun. 2020 3 min

Câștigătorii Premiilor Gopo 2020

Reading Time: 3 minute

”La Gomera” este marele câștigător al trofeului Gopo pentru Cel mai bun film în cadrul galei care a avut loc în seara zilei de 29 iunie la Verde Stop Arena.

Corneliu Porumboiu / Foto: Ionuț Rusu

Filmul ”La Gomera”, scris și regizat de Corneliu Porumboiu și produs de Marcela Ursu și Patricia Poienaru (42 Km Film) și-a adjudecat 9 trofee din cele 13 nominalizări, pentru Cel mai bun film, Cea mai bună regie – premiu oferit de Banca Transilvania, Cel mai bun scenariu – Premiu oferit de Dacin Sara, Cel mai bun montaj – Roxana Szel, Cea mai bună imagine – Tudor Mircea RSC, Cel mai bun actor într-un rol secundar – István Téglás, Cea mai bună actriță într-un rol secundar – Rodica Lazăr, Cel mai bun sunet – Andre Rigaut, Sophie Chiabaut, Niklas Skarp și Christian Holm, Cele mai bune decoruri – Simona Pădurețu.

Premiul pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal, oferit de Aqua Carpatica, i-a revenit actriței Judith State pentru rolul Dana din filmul ”Monștri.”

Judith State / Foto: Ionuț Rusu

Pentru rolul Vali din filmul ”Arest”, Iulian Postelnicu a câștigat premiul Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol principal, oferit de Mercedes-Benz.

Iulian Postelnicu / Foto: Ionuț Rusu

Premiul pentru Cele mai bune costume, oferit de Cellini, a fost adjudecat de Ana Ioneci și Claudia Bunea pentru filmul ”Maria, Regina României”.

”Distanța dintre mine și mine” (regia Dana Bunescu, Mona Nicoară, produs de: Hi Film Productions, producători: Ada Solomon, Mona Nicoară, Diana Paroiu, Alexandru Solomon) a câștigat premiul pentru Cel mai bun film documentar, oferit de Enel România.

”El iubește ochii mei” (regia Enxhi Rista, producător: Viktoria Janssen, Lisa Wischer, Enxhi Rista) a fost desemnat drept Cel mai bun scurtmetraj de documentar, iar premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune a fost câștigat de ”Havana Cuba” (regia Andrei Huțuleac).

Actrița Cătălina Mihai, protagonista filmului ”Heidi” (regia Cătălin Mitulescu), a primit trofeul Tânără Speranță.

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesioniștilor din cinematografie și ale criticilor de film au mers către ”Dolor y gloria”/ „Durere și glorie”, regia: Pedro Almodóvar, distribuit de Independența Film.

Premiul Publicului acordat producțiilor autohtone cu cel mai mare succes la box-office în 2019, a fost anul acesta adjudecat de „Oh, Ramona!” (256.115 spectatori și încasări de 5.016.367 de lei) și ”5Gang: Un altfel de Crăciun” (167.025 de spectatori și încasări de 3.162.478 lei).

Actrița Adela Mărculescu a fost omagiată cu Premiul Gopo pentru Întreaga Activitate, oferit de Apa Nova, și Virgil Andriescu a fost omagiat cu Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră, oferit de Primăria Capitalei prin ARCUB. Două premii speciale pentru carierele lor deopotrivă excepționale și îndelungate au fost acordate scriitorului Radu Cosașu și monteuzei Cristina Ionescu.

Momentele muzicale ale serii au fost susținute de Tomma Alistar și The Mono Jacks (Doru Trăscău și Andrei Zamfir.

Lista completă a cântigătorilor se află aici

Amânată cu trei luni în contextul măsurilor de restricție, siguranță și prevenție adoptate de autorități în această primăvară, prima ediție a Galei Premiilor Gopo desfășurată în aer liber a reunit aproximativ 500 de invitați, actori și cineaști, profesioniști ai industriei cinematografice și jurnaliști, precum și vedete de televiziune. Actorul Alex Bogdan a fost pentru al cincilea an consecutiv amfitrionul ceremoniei de decernare a premiilor, în timp ce vedeta PRO TV Amalia Enache a prezentat momentele speciale de pe covorul roșu.

Gala Premiilor Gopo a fost transmisă LIVE pe PRO TV PLUS și pe site-ul premiilegopo.ro, iar înregistrarea va fi difuzată pe PRO CINEMA, în data de 1 iulie, de la 22:15.

Foto header: Sorin Florea 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: