BizRemote by certSIGN Stiri

Cât câștigă femeile din top management în industria imobiliară

8 mart. 2021 2 min

Cât câștigă femeile din top management în industria imobiliară

Reading Time: 2 minute

România este o piață echilibrată în ceea ce privește prezența femeilor în roluri de management și top management în companii din sectorul imobiliar, iar nivelul de venituri al acestora poate depăși suma de 300.000 de euro anual, relevă analiza “Women in Real Estate” realizată pentru al doilea an consecutiv de Bucharest Real Estate Club. 

Astfel, în România femeile gestionează atât mari investiții cât și active imobiliare ce însumează peste 5 miliarde de euro, acestea coordonând activitatea unor companii din tot spectrul imobiliar: fonduri de investiții, companii de dezvoltare imobiliară sau companii de administrare imobiliară. Totodată, femeile conduc business-uri antreprenoriale precum companii de succes de arhitectură și design interior sau consultanță pentru sectorul imobiliar.   

În ceea ce privește nivelul de venituri anuale al femeilor în roluri de top management (CEO, COO, CFO), acesta poate depăși suma de 100.000 de euro (venit net), la care se adaugă un cuantum de 3-5% din profitul anual al proiectelor pe care le gestionează (participare la ”shared profits”), conform analizei Women in Real Estate. 

Rolurile de middle management (Director de Marketing, Director Comercial, Legal Manager) sunt remunerate cu venituri ce pot depăși 50.000 EUR anual, cu bonusări în funcție de performanță. Astfel, un director comercial în sectorul rezidențial poate câștiga în plus până la 1% din totalul vânzărilor pe care le coordonează.

În ceea ce privește segmentul de brokeraj, un senior manager de departament este remunerat între 36.000 și 55.000 de euro anual, adăugând în plus comisioane între 8 – 25% din veniturile pe care le generează pentru companie.

“Într-un an atipic cum a fost cel precedent, dominat de pandemie, performanțele femeilor din managementul companiilor de real estate active în România sunt cu atât mai notabile.

Acestea au ajustat acțiunile și planurile de business ale companiilor conform noii realități, au negociat, renegociat și semnat mari tranzacții de vânzare sau închiriere a activelor imobiliare și au decis chiar startul unor noi investiții imobiliare, în plină pandemie. Spre deosebire de țările din vestul Europei, România este o piață atipică, în sens pozitiv, în care femeile sunt foarte prezente în roluri de management în sectorul de real estate, fiind și remunerate pe măsură”, declară Despina Ponomarenco, Președinte Bucharest Real Estate Club

Foto:  © Kantver | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: