Tech

Cât cheltuiesc companiile pentru securitatea IT?

30 dec. 2019 2 min

Cât cheltuiesc companiile pentru securitatea IT?

Reading Time: 2 minute

Cheltuielile cu securitatea cibernetică au crescut cu aproximativ 9% în 2019, potrivit unui raport Gartner, dar bugetele a 45% dintre IMM-uri și a 50% dintre întreprinderile mari se situează sub cheltuielile medii, se arată într-un comunicat Kaspersky. Bugetele medii de securitate IT sunt de 205.000 de dolari pentru întreprinderile mici și mijlocii și de 8 milioane de dolari pentru companiile mari.

La nivel global, bugetele de securitate IT au o dinamică pozitivă. Sondajul realizat de Kaspersky în rândul a aproape cinci mii de organizații din întreaga lume confirmă această tendință, 70% dintre respondenți arătând că se așteaptă ca bugetul lor de securitate IT să crească în următorii trei ani.

Statisticile rezultate din utilizarea Kaspersky IT Security Calculator în perioada octombrie 2018-2019 au relevat faptul că unele companii nu țin pasul cu această tendință, având cheltuielile de securitate IT mai mici decât media. Acest lucru este observat în 45% dintre calculele pentru IMM-uri și 50% pentru utilizatorii din întreprinderile mari.

Per total, bugetele pentru IMM-uri au fost revizuite mai mult (46%) decât cele pentru companii mari (38%) și companii foarte mici (16%). Pentru întreprinderile mici și mijlocii, problema bugetului poate fi și mai complicată: nu este vorba doar de bani, ci și de alinierea procesului de planificare bugetară.

„Planificarea bugetului este un proces foarte important pentru companii, deoarece investițiile adecvate pregătesc o companie pentru a face față provocărilor și amenințărilor curente de securitate cibernetică. Poate fi, însă, o sarcină complexă care necesită o bună înțelegere a nevoilor companiilor  în ceea ce privește securitatea cibernetică, modalitatea de abordare și costurile”, explică Sergey Martsynkyan, Head of B2B Product Marketing la Kaspersky.

Kaspersky IT Security Calculator este un instrument web gratuit în care managerii de securitate IT pot vizualiza bugetul mediu alocat securității cibernetice în regiunea și industria lor și pot compara aceste date cu bugetele din propria organizație.

Foto: Dreamstime.com

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: