BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Câți bani au donat băncile din România

12 mai 2020 < 1 min

Câți bani au donat băncile din România

Reading Time: < 1 minut

Băncile din România au donat peste 23,5 milioane lei, până în prezent, în lupta împotriva pandemiei COVID-19, contribuțiile fiind destinate achizițiilor de echipamente și aparatură medicală pentru sprijinul sistemului sanitar local și al populației afectate, potrivit datelor centralizate de la bănci.

Peste 220 de spitale au fost susţinute de băncile din România pentru achiziția de aparatură și materiale sanitare și peste 100 de ONG-uri au beneficiat de suport financiar și de altă natură în activitățile pe care le desfășoară în combaterea efectelor pandemiei. Prin acțiunile sistemului bancar au fost achiziționate aparate de ventilație mecanică de înaltă performanță, echipamente de protecție medicală, teste COVID-19, dezinfectanți și alte materiale esenţiale pentru desfăşurarea activităţii medicale în condiţii optime. În cadrul campaniei  #Dreptullabanking sunt comunicate contribuțiile consecvente ale băncilor la creșterea economică a României.

Încă de la debutul crizei de sănătate, băncile au acordat sprijin clienților și autorităților pentru limitarea efectelor negative asupra bunăstării economice individuale, a economiei României și a sănătății și siguranței publice. Pe lângă măsurile de protecție a sănătății clienților și angajaților și de suport pentru domeniul sanitar, sistemul bancar a fost printre singurele industrii care au adoptat măsuri de sprijin pentru clienții afectați financiar de efectele pandemiei, arată reprezentanții băncilor, într-un comunicat de presă.

În toată această perioadă, angajații băncilor au fost și sunt la datorie în prima linie, pentru a asigura nevoile clienților și lucrează pentru a deservi, atât populația, cât și mediul de afaceri.

„Fluxurile de bază ale societății sunt acoperite, însă, trebuie să ne cadențăm pașii pentru a stabili tacticile necesare pentru turarea motoarelor întregii economii. Apreciem că este recomandabil ca sistemul bancar să fie partener în această criză, fiind soluția de redresare a economiei românești în contextul recesiunii ce va urma”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: