fbpx
Marketing Stiri

Links Associates: bilanțul primilor 10 ani4 min

29/11/2018 3 min read

author:

Links Associates: bilanțul primilor 10 ani4 min

Reading Time: 3 minute

“Suntem de 10 ani pe piaţa comunicării strategice din România şi nu ne e nici ruşine, nici teamă să spunem că facem LOBBY”, declară Corina Vinţan, CEO al Links Associates, la aniversarea de 10 ani a agenției.

”Pentru că, dincolo de ceea ce face în mod normal o agenţie ca a noastră, şi anume deschide canale de comunicare şi conectează adecvat oameni şi instituţii pentru atingerea unor obiective de business, misiunea noastră, încă de la început, a fost aceea de a crea dezbatere în jurul obiectivului pe care îl promovăm. Facem asta respectând legea şi interesul public, iar după 10 ani de comunicare strategică, credem că lobby-ul profesionist a transparentizat şi profesionalizat relaţia dintre mediul de business şi autorităţi” – Corina Vinţan, CEO Links Associates.

În 10 ani, de când agenţia este pe baricadele deciziei publice si comunicării alături de clienţii săi, principalul efort a fost acela de a lărgi cadrul de consultare. Pe de o parte, pentru că în lumea în care trăim nimeni nu mai are monopulul deciziei, iar, pe de altă parte, pentru că influenţarea deciziei are un mecanism complet diferit, odată cu democratizarea informaţiei, prin social media şi oportunităţile tehnologice.

“Dacă în 2008, ca ţară proaspăt intrată in Uniunea Europeană, opacitatea instituţiilor era dezarmantă, iar lobby-ul se practica într-o formă primitivă, sub forma înţelegerilor între persoane şi grupuri, în 10 ani s-a format o mică industrie, din care facem şi noi parte, şi la naşterea căreia am contribuit, care practică un lobby etic şi responsabil. Noi credem că acest proces, început de companii, în care interesul privat este făcut public,tocmai pentru că el este unul congruent cu interesul general, trebuie continuat de către toţi actorii implicaţi în efortul de influenţare a deciziei publice. Rolul nostru de comunicatori este de a juca un rol activ în creşterea încrederii generale în instituţii, prin practicarea unei comunicări integre, orientată către toate părţile implicate.”, a explicat Corina Vinţan.

Links Associates: 10 ani

În 2013 Links a deschis un birou în Serbia, în 2014, a reușit afilierea pentru România şi Serbia la Edelman, iar în ultimii patru ani a început să acopere pentru proiecte comune cu Edelman o parte din zona Balcanilor. Astfel, pentru clienţi care au nevoie de servicii de corporate sau brand PR, Links lucrează şi în ţări precum Croaţia, Slovenia, Muntenegru şi Macedonia.

Ca parte a strategiei de diversificare a serviciilor, a fost înființată înființat Links Share, o companie care dezvoltă campanii de social media pentru clienții Links.

În jurul companiei Links s-au dezvoltat asociaţia Community Links, un ONG care derulează proiecte în domeniul educaţiei, şi Vinţan for Reputation, o companie care a desfăşurat activităţi pro-bono în domeniul răpirilor internaţionale de minori.

Cu o abordare integrată încă de la început, Links Associates şi-a adăugat în ultimii ani, în special în urma afilierii la Edelman – cea mai mare reţea independentă de PR din lume – practici noi, precum PR-ul comercial şi de brand, reuşind astfel un mix complet de servicii, din care fac parte: public affairs, intelligence, comunicare corporate, managementul crizelor, managementul reputaţiei, evenimente.

Agenţia s-a implicat consecvent în  proiecte percepute ca grele, de neatins, sensibile. De-a lungul celor 10 ani de activitate, Links a fost implicat în tematici importante pentru România, reuşind rezolvări impresionante, cum a fost amendarea Legii comercializării produselor alimentare în 2017, în urma unei proceduri de infringement, declanşată de Comisia Europeană. 

Dincolo de proiectele dificile, Links a acumulat expertiză în 14 industrii, unele dintre ele fiind considerate domenii dificile, precum securitate şi apărare, aeronautică sau energie. Portofoliul agenţiei include şi industrii precum telecom, real-estate, retail, industrie grea, agricultură, sănătate, FMGC, tobacco, servicii, technology, organizaţii neguvernamentale.

Echipa agenției este alcătuită din jurnalişti, cercetători, specialişti în marketing şi comunicare, foşti consilieri guvernamentali şi executivi din business. Links dispune de o echipă experimentată de seniori, precum și de o rețea externă de consultanţi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *