Stiri Lifestyle

Titi Aur și Silviu Moraru #reVIN din 2018 în Campionatul Național de Raliuri

20 dec. 2017 3 min

Titi Aur și Silviu Moraru #reVIN din 2018 în Campionatul Național de Raliuri

Reading Time: 3 minute

După o pauză de 7 ani, Titi Aur revine în Campionatul Național de Raliuri, alături de Silviu Moraru, copilotul său din 2003, de la World Rally Championship, alături de care a câștigat în 2001 și 2002 edițiile Campionatului Național de Raliuri (CNR).

Echipa se numește Cotnari Rally Team, iar revenirea în CNR o vor face cu o Skoda Fabia R5, pe care o aduc zilele acestea din Cehia, direct de la producător.

Titi Aur și Silviu Moraru au susținerea sponsorului principal Cotnari, alături de Vodafone, Skoda și Omniasig.

Ce și-au propus pentru 2018? Spectacol pe probele speciale și atragerea tinerilor din fața calculatoarelor pe traseele competițiilor din Campionat!

“Multe dintre acțiunile mele și mă refer aici inclusiv la campaniile în care mă implic sau mesajele pe care le transmit, sunt adresate tinerilor. De la realitarea străzii că pentru categoria de vârstă 18-24 ani, accidentele rutiere sunt cauza numărul 1 de deces, iar la Academie vom continua să derulăm campanii cât să-i ajutăm pe tinerii șoferi să conștientizeze și să învețe să conducă în siguranță, până la faptul că am răspuns prezent oricărei inițiative care are ca scop reducerea numărului de victime pe străzile din România. În plus, primesc nenumărate mesaje de la tineri care vor să învețe să piloteze o mașină. Pentru ei vreau să revin în Campionat și, chiar dacă este vorba despre o generație care n-a ajuns pe dealuri la curse, îmi doresc să împărtășesc cu ei din experiența pe care am acumulat-o în raliuri. Motiv pentru care le vom pregăti o surpriză… Dorința mea cea mai mare și practic provocarea la care răspund astăzi prezent, este de a lua tinerii din fața calculatoarelor, cu noi, la competițiile care ne așteaptă începând din 2018!“, spune Titi Aur.

TITI AUR

A câștigat 51 de raliuri
RECORD NAȚIONAL: A câștigat de 8 ori titlul de Campion Național al României în: 1995, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2006
A fost primul pilot român care a participat la World Rally Championship în 2003
Este adeptul derapajelor și fan al aderenței scăzute
Iubește mașinile anilor ‘70 – ’80 cu care “nu aveai nicio șansă la raliuri dacă mergeai drept”
Inițiator proiect și Director General al Academiei Titi Aur

“Pentru mine, revenirea în Campionatul Național de Raliuri (CNR), după 15 ani de pauză, este o provocare. Mă simt în formă și deja am intrat în programul de pregătire fizică pentru 2018. Îmi doresc ca prestația noastră să fie la un nivel ridicat, atât pentru că îmi stă în fire, cât si pentru a fi un exemplu pentru toți cei care, de-a lungul anilor, au fost instruiți la Academia Titi Aur. Am convingerea că vom obține rezultate bune, pentru că scopul nostru nu este să facem act de prezență. Știu că va fi greu, pentru că în ultimii ani nivelul CNR a tot crescut, însă am încredere că vom reuși să ne “setăm” ritmul, astfel încât să putem ocupa un loc pe podium în clasamentul general de la sfârșitul lui 2018.”, spune Silviu Moraru.

SILVIU MORARU

28 de raliuri câștigate
Are în spate 20 de ani de experiență în Campionatul Național de Raliuri, atât ca pilot, cât și ca navigator
Are 2 titluri de Campion Național al României (2001, 2002) și 1 titlu de ViceCampion Național Absolut (1994)
A participat în Campionatul Mondial de Raliuri în 2003, alături de Titi Aur
10 ani – membru în echipa de Uzină – Dacia
A fost Șeful Comisiei de Raliuri din cadrul FRAS – Coordonator Activitate de Raliuri pe plan național
Team Manager Jack Daniel’s Rally Team
În prezent este Master Trainer în cadrul Academiei Titi Aur

Video: https://youtu.be/JGFXcPmfm10

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: