Tech

Ce aduc nou iPhone 6s si 6s Plus (galerie foto)

10 sept. 2015 2 min

Ce aduc nou iPhone 6s si 6s Plus (galerie foto)

Reading Time: 2 minute

Dupa ce a revolutionat designul iPhone cu modelele 6 si 6 Plus lansate anul trecut, Apple a prezentat ieri noile iPhone 6s si 6s Plus, care aduc (doar) modificari subtile fata de generatia precedenta.

Daca forma a ramas aceeasi, noile modele sunt realizate dintr-un nou aliaj pe baza de aluminiu folosit si in industria aerospatiala. O alta noutate, de aceasta data la nivel de interfata, este 3D Touch. Astfel la o apasare usoara, se activeaza functia Peek, care permite o previzualizare a oricarui tip de continut (fotografie, mesaj de email, pagina web etc.). O apasare mai puternica activeaza optiunea Pop, care acceseaza respectivul continut. Practic, 3D Touch permite o accesare rapida a principalelor functii folosite de utilizator, pentru a putea trimite un mesaj sau face un selfie de exemplu printr-o simpla apasare pe ecranul principal.

Daca tot am ajuns la ecran, sa spunem ca iPhone 6s si 6s Plus folosesc acelasi display Retina HD, dar protejat de o sticla mai rezistenta. „Motorul” noilor smartphone-uri este procesorul A9 pe 64 biti creat de Apple, care promite o viteza cu 70% mai mare fata de A8 si performante grafice cu 90% mai bune, consumand in acelasi timp mai putina energie.

Noutati avem si la nivelul camerelor foto/video. Camera frontala FaceTime HD are acum un senzor de 5 megapixeli, deci asteptati-va la selfie-uri si mai reusite, in timp ce camera principala iSight ofera 12 megapixeli, care permite filmari video 4K la o rezolutie de 3840 x 2160, iar iPhone 6s Plus se bucura de stabilizare optica sporita.

La nivel de pret, lucrurile nu s-au schimbat fata de generatia precedenta, astfel ca iPhone 6s in versiunea de 16 GB porneste de la 199 de dolari, iar iPhone 6s Plus de 16 GB de la 299 de dolari.

Pentru Statele Unite, Apple a introdus si iPhone Upgrade Program care permite utilizatorilor sa achizitioneze in 12 rate la pretul de 32 de dolari pe luna un iPhone deblocat, urmand ca, la lansarea urmatorului model, sa o ia de la capat in acelasi sistem de rate, an dupa an.

iPhone 6s si 6s Plus vor fi disponibile din 25 septembrie in SUA, Australia, Canada, China, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Noua Zeelanda, Puerto Rico, Singapore si Marea Britanie, startul de precomenzi fiind dat pe 12 septembrie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: