Stiri Business Companii Management

Ce cred românii despre întoarcerea la birou

1 iun. 2020 < 1 min

Ce cred românii despre întoarcerea la birou

Reading Time: < 1 minut

59% dintre manageri sunt nerăbdători să se întoarcă la birou, în  timp ce doar 51% dintre angajații din poziții de execuție sunt dornici să își reia activitatea normală, arată un studiu realizat de 7card împreună cu iZi data. În ceea ce privește topul priorităților din această perioadă, pe primul loc de află sănătatea familiei (80% dintre respondenți), fiind urmată de menținerea echilibrului mintal (77%), menținerea stabilității financiare (68%) și păstrarea sănătății personale (67%).

73% dintre participanții la studiu au lucrat de acasă pe perioada stării de urgență, iar 4% dintre aceștia lucrau de acasă și înainte de pandemie. 

30% dintre manageri au spus că a fost mai dificil să lucreze de acasă, în timp ce doar 19% din cei care ocupă poziții de execuție au considerat că a fost mai greu să lucreze de acasă

40% dintre manageri au spus că pe perioada work from home au lucrat mai mult decât înainte de starea de urgență, comparativ cu 24% dintre angajații care au rol de execuție. Unul dintre motive este faptul că pe perioada în care au muncit de acasă, managerii au îndeplinit un rol dublu, devenind și facilitatori ai adaptării pentru angajați.

Managerii au lucrat mai multe ore în pandemie (40% vs 24% dintre cei din pozițiile de execuție), însă tot aceștia au fost mai optimiști decât angajații (28% vs 20%).

Cercetarea a fost realizată pe 2131 respondenți și a urmărit să înțeleagă mai îndeaproape cum măsurile de izolare au restructurat felul în care românii își defășoară activatea profesională, cum a fost adaptarea psihologică și cum este percepută întoarcerea la birou. Rezultatele studiului pot fi descarcate de aici

Foto: © Irina Shoyhet | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: