Companii Stiri Tech

Erste Group susține sporturile electronice

15 iul. 2020 2 min

Erste Group susține sporturile electronice

Reading Time: 2 minute

Erste Group Bank colaborează cu Riot Games, dezvoltator de jocuri şi organizator de turnee eSports, pentru a sprijini răspândirea sporturilor electronice pe pieţele principale ale grupului bancar din Europa Centrală şi de Est. Erste Group preia rolul de Partener Principal oficial al Finalei LEC Playoffs, cel mai important joc din liga europeană pentru primul titlu League of Legends al Riot Games.

Sezonul de vară – Summer Split – al seriilor eliminatorii din LEC va avea loc la sfârşitul lunii august. Pentru echipele participante, aceste jocuri vor fi şi o rampă de lansare spre „Worlds”, campionatul mondial al League of Legends. Titlul este distincţia supremă în eSports, practicate de peste 100 de milioane de jucători în fiecare lună.

„Vedem în sporturile electronice un ecosistem al noii generaţii şi dorim să sprijinim în mod sustenabil extinderea lor. Erste vrea să încurajeze această tânără comunitate, aflată în plină dezvoltare, să creadă în propriile forţe – şi dorim să îi ajutăm să transmită propriile convingeri şi încrederea în sine unui public mai larg. În acest sens, vrem să valorificăm potenţialul supra-regional al sporturilor electronice, să ajutăm comunităţile acestora să relaţioneze mai strâns, dincolo de graniţele fiecărei ţări, în special în această perioadă dificilă, şi să contribuim la consolidarea cadrului în care această nouă mişcare să se poată dezvolta în continuare,” a declarat Peter Bosek, Chief Retail Officer al Grupului Erste.

Susținere social-media

Grupul Erste va veni de asemenea şi cu o ofertă de divertisment educativ, al cărui conţinut bazat pe social media se adresează în primul rând fanilor eSports, dar îşi propune şi să faciliteze accesul publicului larg la sporturile electronice prin informaţiile de ordin general prezentate. Agenţia de marketing sportiv Jung von Matt/SPORTS asigură Grupului Erste consultanţă strategică privind implicarea sa în eSports şi este responsabilă de conceperea şi implementarea tuturor activărilor legate de rolul grupului bancar de Partener Principal în Finala LEC Playoffs.

Parteneriatul dintre Grupul Erste şi Riot Games era practic lansat încă din sezonul de primăvară al LEC Playoffs, dar izbucnirea pandemiei de Covid-19 a impus o schimbare în comunicarea sponsorizării şi în activităţile legate de viitoarele etape eliminatorii. „Bineînţeles că iniţial ne-am imaginat un debut cu totul diferit pentru sponsorizarea noastră. ESports nu înseamnă doar ceva mai mult spaţiu publicitar pentru noi, ci o platformă pentru adevărate parteneriate. Motiv pentru care ne-a fost clar că vom menţine sponsorizarea pentru LEC Playoffs – şi de aceea suntem şi mai încântaţi că acum putem trece de la o lansare discretă la una cu adevărat spectaculoasă,” a adăugat Martin Radjaby-Rasset, Head of Brand Strategy and Communications în cadrul Grupului Erste.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: