Management Stiri

De ce va pleaca angajatii din companie?

25 nov. 2015 2 min

De ce va pleaca angajatii din companie?

Reading Time: 2 minute

Daca in timpul crizei economice fluctuatia de personal atingea cote minime, astazi piata muncii s-a dezghetat si tot mai multi angajati au reiesit la “vanatoare” de joburi. Dar, de ce isi schimba angajatii locul de munca?

Cel mai frecvent motiv invocat de angajatii care isi schimba locul de munca este salariul, dupa cum arata un studiu realizat de Smartree, companie ce activeaza pe piata de externalizare a serviciilor de salarizare si administrare de personal. Dupa salariu, in topul motivelor pentru care angajatii parasesc o companie, se mai numara relatia cu seful direct, distanta fata de locul de munca, mediul organizational si lipsa perspectivelor de dezvoltare. In ceea ce priveste domeniile care se confrunta cu o fluctuatie foarte mare de personal, o mare surpriza vine din sectorul financiar – asigurari, care se claseaza pe locul al doilea dupa retail.

In Romania salariul inca se afla pe primul loc in topul motivelor pentru care angajatii aleg sa plece dintr-o companie, astfel ca, indiferent de domeniu, cei mai multi specialisti care isi dau demisia considera ca remuneratia lor nu reflecta volumul de munca, experienta sau pozitia ocupata in cadrul companiei respective. Locul secund pe lista motivelor este relatia cu seful direct, care ajunge la un nivel de nemultumire care ii impedica pe foarte multi angajati sa lucreze in continuare. Pretentii nerealiste, supraaglomerarea cu sarcini, lipsa unui feedback in timnp util, toate acestea tin de relatia angajatilor cu seful direct, care, tot potrivit statisticilor Smartree nu este una ideala in Romania.

“Distanta pana la birou a inceput sa conteze foarte mult in Romania, pe masura ce noile generatii pun accent tot mai mult pe echilibrul dintre viata profesionala si viata personala. Astfel, atunci cand companiile isi muta sediile sau atunci cand angajatii se muta cu locuinta intr-o zona mai indepartata de 45 de minute de birou, foarte multi considera ca timpul pierdut pe drum nu merita”, spune Raluca Penes, HR Coordinator Smartree.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: