Lifestyle

Impactul COVID-19: Ce înseamnă amânarea Euro 2020 pentru anul viitor

17 mart. 2020 2 min

Impactul COVID-19: Ce înseamnă amânarea Euro 2020 pentru anul viitor

Reading Time: 2 minute

UEFA a decis amânarea turneului final al Campionatului European (Euro 2020) pentru anul viitor, în perioada 11 iunie – 11 iulie. Competiția era programată inițial pentru perioada 12 iunie – 12 iulie din acest an și era prima ediție care urma să se deruleze în 12 țări europene, inclusiv în România.

Forul fotbalistic european estimase că turneul final urma să genereze venituri de peste 2,5 miliarde de dolari și organizatorii primiseră deja 30 de milioane de cereri pentru bilete. Comunicatul UEFA precizează că toți cei care au cumpărat bilete și au făcut rezervări dar nu vor putea veni la turneu în 2021 vor primi toți banii înapoi. Detalii vor fi oferite acestora pe email și pe secțiunea dedicată de pe site-ul evenimentului.

Conform datelor Sportcal Intelligence Centre, sponsorizările pentru Euro 2020 totalizau 148 de milioane de dolari, de la companii precum Heineken (45 de milioane de dolari) sau Coca-Cola (35 de milioane de dolari). Cel mai probabil, contractele vor fi prelungite pentru 2021.

„Impactul pentru televiziuni va fi, însă, mult mai profund. BBC și ITV au plătit peste 200 de milioane de dolari pentru drepturile de difuzare a competiției în Marea Britanie, iar în Germania, ZDF și ARD au plătit 160 de milioane de dolari. Situația actuală este fără precedent”, a declarat Conrad Wiacek, Head of Analysis & Consulting la Sportcal, compania din cadrul grupului GlobalData.

Oficialii UEFA au spus că amânarea s-a făcut din două motive principale: evitarea exercitării de presiuni suplimentare asupra serviciilor publice din cele 12 țări-gazdă, dar și pentru a permite finalizarea campionatelor de fotbal interne din Europa, care sunt suspendate pe termen nedefinit pentru moment.

„Suntem la cârma unui sport care implică un număr foarte mare de oameni și care a fost stopat de un adversar invizibil și foarte rapid. În astfel de momente, comunitatea fotbalistică trebuie să arate responsabilitate, unitate, solidaritate și altruism”, a declarat Aleksandr Ceferin, președintele UEFA. Pentru acest turneu, UEFA avea 400 de angajați dedicați.

Foto: © Cateyeperspective | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: