Companii Tech

Achiziția UPC de către Vodafone a primit undă verde de la Bruxelles

18 iul. 2019 < 1 min

Achiziția UPC de către Vodafone a primit undă verde de la Bruxelles

Reading Time: < 1 minut

Comisia Europeană a aprobat tranzacția de 18,4 miliarde de euro dintre Vodafone Group și Liberty Global, prin care Vodafone Group preia activitățile companiei din Germania, Cehia, Ungaria și România. Este preconizat ca tranzacția să fie finalizată până la data de 31 iulie 2019.

Tranzacția a fost anunțată în luna mai a anului trecut, dar până la aprobarea acesteia de către Comisia Europeană cele două companii au funcționat separat.

În România, compania creată în urma achiziției va putea oferi servicii TV interactive, de internet în bandă largă și de telefonie fixă, precum și servicii mobile, pentru cei 9,8 milioane de clienți mobili ai Vodafone România și pentru utilizatorii celor 961.700 de clienți ai UPC România.

„Pentru Vodafone România, acesta este un pas important spre a deveni un operator consolidat, convergent, care va putea oferi cele mai bune servicii de piața de comunicații fixe și mobile, internet și televiziune. Vreau să mulțumesc în special echipei mele extraordinare, care pune pasiune și dedicare în tot ceea ce face”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone România.

Cele patru businessuri vândute către Vodafone Group Plc au reprezentat aproximativ 28% din fluxurile de numerar operaționale ale Liberty Global în 2017. După finalizarea tranzacției, Liberty Global va continua să fie principalul furnizor de televiziune prin cablu și broadband din Europa, cu servicii către 24 de milioane de gospodării din Marea Britanie, Irlanda, Belgia, Elveția, Polonia și Slovacia.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: