Antreprenori by eMAG Tech

Un business de ceasuri s-a transformat în producător de viziere medicale

26 mart. 2020 < 1 min

Un business de ceasuri s-a transformat în producător de viziere medicale

Reading Time: < 1 minut

Toată lumea îi cunoaște în special pentru ceasurile de lemn, sub brandul Noah. Lemn din Brazilia, Madagascar, Grecia. Dar pandemia și responsabilitatea în mijlocul societății i-au determinat pe Iosif Harasemiuc și Ruben Perju să se implice în producția de echipamente medicale pentru personalul aflat în linia I în lupta cu COVID-19. 

„Deja am produs mai multe viziere decât ceasuri. Tot ce am învățat până acum în Noah investim în acest proiect”, a postat echipa Noah pe pagina de Facebook. Producția de viziere a ajuns la 2.000 de unități pe zi, în această inițiativă fiind implicați și voluntari.

Povestea brandului Noah a început în iarna anului 2012. În acel an, Iosif tocmai terminase facultatea de Geomatica, iar Ruben era student in anul 5 la Facultatea de Arhitectura. Ruben avea o pasiune foarte mare pentru design-ul de produs iar Iosif era pasionat de tehnologie si research. Primul ceas în versiune finală a fost lansat în mai 2015 într-un atelier improvizat într-o mansardă. Biroul Noah se află acum la Cluj iar din 2016, echipei Noah s-au adăugat și doi investitori care au adus un aport de capital și know how în materie de business.

Este nevoie de patru zile pentru a produce un ceas de lemn Noah. Mecanismele sunt elvețiene, curelele sunt aduse din Italia, iar cristalul safir provine din Hong Kong.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: