Management

Ce joburi au căutat românii în iunie

10 iul. 2020 2 min

Ce joburi au căutat românii în iunie

Reading Time: 2 minute

Luna iunie a adus o creștere cu peste 40% a aplicărilor la joburi, cei mai activi în căutarea unui loc de muncă fiind șoferii, personalul medical și farmaciștii.

Românii au continuat să caute intens un nou loc de muncă și în luna iunie, care a adus astfel o nouă creștere a numărului de aplicări la joburi, de peste 40% față de luna mai și de mai bine de 20% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Chiar dacă de regulă în lunile de vară interesul angajaților în ceea ce privește căutarea unui loc de muncă scade, situația din piața muncii pe fondul crizei epidemiologice actuale și a impredictibilității economice determină angajații români să aplice în număr mare la joburi noi, fie pentru că au rămas fără job în această perioadă sau caută o schimbare pe plan profesional.

Angajații din transport, medical & pharma, financiar și inginerie au fost cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă pe platforma BestJobs în iunie, cu un volum total de peste 100.000 de căutări pentru aceste domenii. În același timp, pe fondul pandemiei de Covid-19, domeniul medical și farmaceutic a înregistrat cea mai mare creștere a interesului din partea candidaților, cu un avans de peste 50% al volumului de căutări de joburi de la începutul anului și până la finalul lunii iunie. Domeniile resurse umane și vânzări au înregistrat și ele un interes crescut din partea candidaților comparativ cu luna mai, cu peste 13.000 de căutări fiecare, în timp ce retailul a înregistrat o scădere de peste 65% a interesului candidaților pentru un job în acest domeniu.

Takko Fashion, Romstal și Enel au atras cei mai mulți candidați în luna iunie, cu peste 8.000 de aplicanți.

Printre companiile care au atras cei mai mulți candidați luna trecută se numără: Takko Fashion (3.069 candidați), Romstal (2.695 candidați), Enel (2.599 candidați), Vodafone Romania (2.119 candidați), Regina Maria (2.113 candidați), Dona Logistica, parte din grupul Dona (2.061 candidați), Deichmann (2.022 candidați) și BCR (2.016 candidați).

Foto: © Vadimgozhda | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: