Business Companii Management Stiri

Schimbări în managementul PayU

29 iul. 2020 2 min

Schimbări în managementul PayU

Reading Time: 2 minute

Marius Costin, anterior Country Manager, este noul responsabil de gestionarea celor mai mari comercianți ai PayU, preluând poziția de Head of EMEA High Velocity and US Global Account Team, iar Elena Gheorghe va conduce PayU România, din poziția de Country Manager.

Marius Costin a condus operațiunile companiei din România din poziția de Country Manager din anul 2015. Din noua poziție, va fi responsabil, pe lângă gestionarea celor mai mari comercianți ai companiei, și de dezvoltarea de noi parteneriate cu clienți de același calibru. El va avea în subordine echipele din EMEA și US de Sales, Sales Engeneering și Lead Generation. Prin această schimbare, managerul român, cu peste 17 ani de experiență în patru industrii diferite, devine unul dintre cei mai importanți executivi ai PayU, unul dintre cei mai importanți jucători globali în domeniul fintech.

Elena Gheorghe este fostul Business Development Manager al companiei. Principalele sale responsabilități pe termen scurt și mediu vor fi dezvoltarea portofoliului de soluții de plată, a parteneriatelor cu platformele de e-commerce, susținerea comercianților locali prin extinderea transfrontalieră și facilitarea intrării de noi branduri internaționale pe piața locală. Ea face parte din companie de mai bine de nouă ani și, timp de cinci ani, a condus departamentul financiar din poziția de Finance Manager, iar din 2016 a ocupat poziția de Business Development Manager.

Primul proiect de amploare în cadrul PayU România a fost coordonarea finanțării pentru extinderea platformei de plăți în alte noi patru țări, precum Ungaria, Rusia, Turcia și Ucraina, ca în anul 2015 să gestioneze procesul de transformare a companiei și fuziunea transfrontalieră cu compania mamă. De asemenea, Elena Gheorghe a fost responsabilă de implementarea de noi metode și modele de business cu 14 instituții financiare din România, Ungaria și Bulgaria și de gestionarea componentei de plăți online a companiilor din grupul Naspers din regiune (eMAG, Fashion Days, Depanero, OLX, PC Garage, Sameday, Tazz by eMAG).

Alături de cei mai importanți jucători din domeniul financiar și e-commerce, Elena Gheorghe a coordonat lansarea de noi produse inovatoare, printre care primul marketplace din România, serviciul Instant Money Back, VISA off-us Intallments și PayU Online Credit

PayU România, în topul țărilor PayU în ceea ce privește creșterile de la an la an

Sub conducerea lui Marius Costin, PayU România a devenit profitabilă chiar din primul an de mandat. În ultimii cinci ani, PayU România a înregistrat creșteri constante de la an la an, ajungând ca în prezent să proceseze anual peste 28 de milioane de tranzacții și peste 5,7 miliarde de lei, mai mult cu 420%, respectiv 530% decât în 2015. Tot în această perioadă, numărul tranzacțiilor de Black Friday au crescut cu 790%, iar volumele procesate cu 544%.

PayU este principalul furnizor de servicii de plată online pe 18 piețe emergente și unul dintre cei mai mari investitori din zona fintech, cu investiții în valoare totală de peste 1 miliard de dolari până în prezent. Compania sprijină peste 300.000 de comercianți și milioane de consumatori care efectuează plăți online prin intermediul a peste 400 de metode de plată și cu srijinul a peste 3.000 de specialiști în plăti. Piețele pe care operează PayU reprezintă o bază potențială de aproape 2,3 miliarde de persoane și un potențial imens de creștere pentru comercianți.

PayU este divizia fintech și de plăți online a Prosus, un grup global din domeniul online și unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie din lume. 

În România, PayU lucrează cu parteneri precum Telekom, BlueAir, Paravion, eMAG, Flanco, UPC, Elefant.ro, Altex, Flori de Lux, Magnolia, NN Asigurari, Allianz Direct, Eventim.ro, Decathlon, Fashion Days și alții.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: