Stiri

Ce poți face dacă te-ai imunizat cu AstraZeneca și acum nu mai vrei

17 mart. 2021 < 1 min

Ce poți face dacă te-ai imunizat cu AstraZeneca și acum nu mai vrei

Reading Time: < 1 minut

Cei care au făcut prima doză din vaccinul AstraZeneca dar refuză acum să o facă și pe a doua ar putea, eventual, relua procesul de imunizare, cu un alt ser, cel mai devreme peste patru săptămâni. Gradul de refuz este în creștere datorită știrilor alarmiste despre diferite reacții adverse care ar fi apărut în urma vaccinărilor.

Agenția Europeană a Medicamentului și producătorul studiază cauzele reacțiilor adverse, iar până la această oră nu au găsit o corelație între vaccin și reacțiile apărute la diferite persoane.

România a decis continuarea vaccinării

Ce poți face dacă te-ai imunizat cu AstraZeneca și acum nu mai vrei

Medicul Valeriu Gheorghiță, a afirmat că este necesară o perioadă de aproximativ 4 săptămâni pentru a putea schimba vaccinul sau schema de vaccinare, dar totuși trebuie așteptată decizia de joi a Agenției Europene a Medicamentului.

„Schema recomandată de vaccinare sugerează, cât se poate de clar, menţinerea acelui tip de vaccin şi pentru cea de-a doua doză.

În ceea ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca este greu să anticipăm intervalul corespunzător de timp după care ar trebui să facem, dacă decidem şi dacă se va recomanda acest lucru, o a două doză, dintr-un alt vaccin.

Probabil că un interval de 4-8 săptămâni este unul rezonabil”, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la Antena 3.

Jumătate de milion de români sunt pe lista de așteptare pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Ei se adaugă celor un milion și jumătate care au primit deja cel puțin o doză.

Photo 210174616 © Mariusz BurczDreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: