BizRemote by certSIGN Finanțe Tech

Hackathon paneuropean pentru combaterea epidemiei #EUvsVirus

apr. 24, 2020 < 1 min

Hackathon paneuropean pentru combaterea epidemiei #EUvsVirus

Reading Time: < 1 minut

Comisia Europeană va găzdui zilele acestea evenimentul paneuropean #EUvsVirus Hackathon pentru dezvoltarea de soluţii inovatoare menite să combată epidemia de coronavirus.

Desfăşurat pe 24, 25 și 26 aprilie sub patronajul comisarului pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, şi condus de Consiliul European pentru Inovare (COVRC), hackathonul este structurat pe mai multe categorii de probleme ce necesită soluţii pe termen scurt în ceea ce priveşte sănătatea şi viaţa, continuitatea activităţilor profesionale, munca şi educaţia la distanţă, coeziunea socială şi politică, finanţele digitale şi alte provocări, în contextul coronavirusului.

S-au înscris peste 12.000 de participanţi din toate statele membre ale UE, precum şi din alte ţări, şi doritorii se pot înscrie în continuare pe site-ul EUvsVirus Hackathon, arată Comisia Europeană, într-un comunicat de presă.

Autorii soluţiilor câştigătoare vor fi invitaţi să se înscrie pe o platformă care va fi lansată pe 27 aprilie, cu scopul de a facilita conectarea cu utilizatorii finali, precum spitalele, şi de a asigura accesul investitorilor, fundaţiilor şi al altor modalităţi de finanţare din întreaga UE.

Evenimentul va fi transmis în direct

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: