Stiri

Cea mai bătrână persoană din Europa s-a vindecat de Covid

9 feb. 2021 < 1 min

Cea mai bătrână persoană din Europa s-a vindecat de Covid

Reading Time: < 1 minut

Cea mai în vârstă persoană din Europa, călugărița franceză Sora Andre, s-a vindecat de COVID-19. Aceasta va sărbători săptămâna aceasta împlinirea a 117 ani.

Lucile Randon a fost testată pozitiv la coronavirus într-un cămin de bătrâni din Toulon, sudul Franţei, la data de 16 ianuarie. Călugărița, care a luat numele de Sora Andre când s-a alăturat unui ordin caritabil catolic în 1944, a fost izolată de ceilalţi rezidenţi, însă nu a prezentat simptome de boală.

Nu i-a fost teamă de boală

Întrebată dacă i-a fost teamă de COVID, Sora Andre a declarat pentru televiziunea franceză BFM: „Nu, nu m-am speriat pentru că nu mi-a fost teamă să mor… Sunt fericită că sunt cu voi, însă aş vrea să fiu altundeva – să mă alătur fratelui meu mai mare, bunicului şi bunicii mele”.

Cea mai bătrână persoană din Europa se simte bine

David Tavella, purtător de cuvânt al căminului de bătrâni Sainte Catherine Labouré, a declarat că Sora Andre se simte bine.

El a spus că Sora Andre, care este oarbă însă foarte energică, îşi va sărbători ziua de naştere alături de un grup mai mic de rezidenţi decât în mod obişnuit din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus.

Sora Andre, care s-a născut la data de 11 februarie 1904, este a doua cea mai vârstnică persoană din lume, conform Gerontology Research Group’s (GRG).

Cea mai vârstnică persoană din lume este japoneza Kane Tanaka, care a împlinit 118 ani la data de 2 ianuarie.

Cei mai bătrâni 20 de oameni din lume din lista GRG sunt toţi de sex feminin, scrie Agerpres.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: