Finanțe Stiri

CEC Bank – acorduri de finantare cu BEI in valoare de 145 mil. euro

18 aug. 2015 < 1 min

CEC Bank – acorduri de finantare cu BEI in valoare de 145 mil. euro

Reading Time: < 1 minut

CEC Bank si Banca Europeana de Investitii au semnat, pana in prezent, acorduri de finantare in valoare totala de 145 de milioane de euro, pentru cofinantarea proiectelor IMM-urilor, intreprinderilor de dimensiune medie si administratiilor publice locale, anunta CEC Bank, intr-un comunicat de presa.

In baza conventiilor de finantare incheiate cu BEI, CEC a acordat peste 200 de credite, atat pentru finantarea capitalului de lucru, cat si pentru realizarea unor proiecte de investitii cu destinatii precum constructia sau achizitionarea de spatii comerciale, productie si/sau depozitare, achizitionarea de echipamente industriale, modernizarea unitatilor de cazare si turism sau producerea de energie verde.

Prin finantarea din surse BEI, clientii pot accesa produse pentru investitii pe termen mediu si lung, beneficiind de dobanzi cu o marja redusa cu cel putin 0,5% fata de creditele standard si maturitati adaptate necesitatilor de finantare specifice, precizeaza comunicatul citat.

Cel mai recent acord de finantare semnat cu BEI prevede si o transa dedicata tinerilor. Astfel, se sprijina accesul la finantare firmelor care au angajat sau intentioneaza sa angajeze tineri cu varsta pana in 25 de ani, sunt detinute/administrate de o persoana tanara, ofera training vocational tinerilor sau au un acord de cooperare cu institutii de invatamant pentru angajarea tinerilor.

“CEC Bank continua misiunea de sustinere a IMM-urilor, agriculturii si autoritatilor publice locale, prin dezvoltarea de produse bancare moderne si accesibile, adaptate nevoilor actuale de finantare ale clientilor sai. Prin incheierea acordurilor de finantare cu Banca Europeana de Investitii, banca noastra faciliteaza accesul companiilor la finantarea atat de necesara dezvoltarii intr-un mediu concurential ridicat”, a declarat Radu Gratian Ghetea, presedinte CEC Bank.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: