Finanțe

Cele mai atractive banci din Romania

29 apr. 2013 2 min

Cele mai atractive banci din Romania

Reading Time: 2 minute

apitalul de iubire acumulat de banci a avut mult de suferit in ultimii ani, iar increderea oamenilor in institutiile bancare este destul de scazuta. Cu toate acestea, bancile inca au atractie pentru romani, dupa cum o dovedeste si topul celor mai atractive banci din Romania.

Desi iubirea nu mai este ca la inceput, inca exista atractie. Cei doi parteneri se plac, se vor, doar ca nu pentru relatii lungi. Vor intalniri rapide, momente pasagere, dar fara angajamente pe termen lung, care sa le erodeze sentimentele. Clientii si bancile sunt ca doi tineri indragostiti aflati la inceput, care cauta relatii de o noapte, pe termen scurt. Exista inca atractivitate, dupa cum se vede in topul realizat de GfK Romania pentru Biz, insa nu mai vor sa isi ia angajamente pe termen lung. De cealalta parte, bancile au scos tot arsenalul pentru a-i atrage in mreje pe clienti, avand in vedere ca in dragoste, ca si in razboi, totul este permis.

Analizand sistemul bancar romanesc, vedem ca acesta, spre deosebire de alte tari, a facut fata destul de bine crizei. “In Romania nu a fost nevoie ca vreo banca sa fie salvata cu bani publici, nu a existat un pericol ca sistemul financiar in ansamblu sa se blocheze, pietele financiare au functionat neintrerupt si, cu exceptia poate a unui episod in toamna anului 2008 cand dobanzile pe piata interbancara au crescut brusc foarte mult, volatilitatea indicatorilor cheie s-a pastrat in limite normale pentru o perioada de criza”, spune Aurelian Dochia, Managing Partner la Concept Consultanta Economica si de Afaceri. Au fost de ajutor si politica Bancii Nationale, ca si acordul de la Viena, care a preintampinat retragerile masive de capital din bancile locale.

Articolul poate fi citit integral in varianta tipartia a revistei Biz nr. 247. Revista este disponibila la chioscurile indoor din retelele Inmedio, supermarketuri si in reteaua de benzinarii Agip.

Abonamentul pe un an la revista Biz este 100 RON (TVA inclus). Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta la adresa gabriela.matei [at]revistabiz.ro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: