Finanțe Stiri

BCR a vândut 3 tone de aur

25 aug. 2016 2 min

BCR a vândut 3 tone de aur

Reading Time: 2 minute

Banca Comercială Română (BCR)  a tranzacționat 3 tone de aur în cei 8 ani de când a început să distribuie aur prin unitățile băncii.  

Pe parcursul anului 2016  vânzările de aur au avut o evoluție ascendentă. Trendul descrescător multi anual al prețului aurului pare că s-a inversat.

Cererea a crescut datorită riscurilor apărute în piețele financiare, dar și că urmare a randamentelor mici sau parțial negative ale bondurilor guvernamentale de pe piețele dezvoltate europene, anunță bancă, într-un comunicat de presă.

Clienții care cumpără aur la BCR sunt în proporție de 60% bărbați, cu vârstă între 30 și 50 de ani. 

Cele mai căutate produse sunt ducații și lingourile de 10g. Cererea în scop investițional este în special pentru lingouri de dimensiuni medii  sau mari: 100g, 250g, 500g sau 1000g.

Lingourile de 20g sunt solicitate mai ales în perspectivă unei vânzări ulterioare. 

„De-a lungul timpului,  aurul s-a dovedit a fi una din cele mai sigure forme de păstrare a averilor. În ciudă fluctuațiilor de preț, valoarea aurului a adus stabilitate portofoliului investițional. Într-un climat economic dificil sau instabil, aurul este un activ de refugiu, esențial fiecărui portofoliu. Mulți experți recomandă ca un procent de 5-10% din portofoliul pe termen lung al investitorilor privați să fie reprezentat de investiția în aur fizic. Să nu uităm că cine are aur, are întotdeauna bani. Aurul este o valută internațională care se tranzacționează 24/24 ore în lumea întreagă”, a declarat Laura Hexan, Șef Departament Vânzări Retail, Piețe Financiare al BCR.

Un trend important îl reprezintă achizionarea monezilor de aur pentru cadouri pentru momente speciale cum ar fi botezul, ziua de naștere sau nuntă.                      

Lingourile oferite de BCR sunt marca Munze Osterreich- produse de compania elvețiana Argor Heraeus și clasificate   „good delivery”. Având puritatea 999.99%, ele pot fi regăsite în următoarele gramaje: 2g, 5g, 10g, 20g, 50g, 100g, 250g, 500g și 1000g. Cele de 5 și 10 g sunt lingouri „ KINEBAR”, având ca design faimosul lipițan al școlii spaniole de călărie din Viena. Acest lingou  se bucură de o mare apreciere, putând fi transformat în bijuterie.

Alături de lingouri, iubitorii de aur  pot cumpăra de la BCR monede  Vienna Philharmonic în 4 variante (o uncie, ½, ¼ și 1/10 uncie), monede Krugerrand (Africa de Sud) în 4 variante și  Ducat (Austria).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: