Finanțe Stiri

Pentru ce economisesc românii

02/07/2019 2 min read

Pentru ce economisesc românii

Reading Time: 2 minute

4 din 10 români au decis să facă economii în acest an pentru vacanța de vară, iar un sfert dintre ei au pus bani deoparte pentru a-și face reparație în casă, reiese dintr-un sondaj iVox. Atunci când decid să „strângă cureaua”, cei mai mulți dintre români taie de pe lista cheltuielilor ieșirile în oraș sau cumpărăturile de haine. Jumătate dintre români își aduc la muncă pachetul cu mâncare de prânz, tot ca strategie de a economisi.

Informațiile sunt extrase din studiul „Pentru ce economisesc românii”, desfășurat în luna aprilie 2019 de iVox.ro, la cererea Raiffeisen Bank, la care au răspuns 972 de persoane din mediul urban.

Două treimi dintre respondenți, se gândesc înainte de a cumpăra ceva, dacă își permit sau dacă le este, într-adevăr, necesar. Majoritatea românilor nu pleacă la cumpărături fără lista de acasă.

În luna iunie, ca parte a programului de educație financiară Money Bistro, Raiffeisen Bank a lansat Luna Sănătății Financiare și a lansat provocarea tuturor de a-și măsura Indicele de Sănătate Financiară. Peste 2200 de români și-au măsurat Indicele de Sănătate Financiară în ultimele două săptămâni și au determinat dacă sunt frugali sau gurmanzi în relația cu banii.

Pe parcursul lunii iunie, pe platforma de educație financiară www.moneybistro.ro, persoanele interesate de un stil de viață financiar sănătos și-au putut antrena portofelul cu diverse exerciții de economisire.

Platforma online dedicată educației financiare a românilor, Money Bistro, a fost lansată de Raiffeisen Bank la sfârșitul anului trecut. Aici găsiți un serial cu zece episoade video în care economiști, chefi sau pasionați de gastronomie, jurnaliști, bloggeri și antreprenori s-au întâlnit la Money Bistro să împărtășească experiențe și sfaturi pentru o viață financiară sănătoasă. Tot pe platforma MoneyBistro.ro, utilizatorii pot găsi pastile educaționale, sub formă unor infografii video, menite să explice „cu ce se mănâncă banii”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă