Companii Stiri

Centru-Nord, la mare cautare

14 aug. 2014 3 min

Centru-Nord, la mare cautare

Reading Time: 3 minute

In primul semestru din 2014, la fel ca si anul trecut, zona Centru-Nord se afla pe primul loc in preferintele chiriasilor de birouri noi, insa la un volum mai mult decat dublu fata de prima jumatate din 2013, potrivit expertilor companiei de consultanta imobiliara ESOP Consulting l CORFAC International.

Foto: Dreamstime

Ordinea in clasament s-a schimbat de la locul doi in jos: pe pozitia secunda a urcat Centru-Vest, iar Nordul a coborat pe trei. Zona ultracentrala se afla pe locul patru, urcand cu o pozitie, la un volum de spatii inchiriate aproape egal cu cel din prima jumatate din 2013.

“Zona de centru-nord a fost si va continua sa ramana si in urmatorii 1-2 ani cel mai tranzactionat perimetru din Bucuresti pe piata birourilor, din doua ratiuni majore: chiriasii au un interes crescut pentru aceasta zona, datorita proximitatii ei de aeroport, de zone rezidentiale de top si institutii de invatamant privat si pentru ca aici exista oferta bogata de spatii de birouri noi sau relativ recent construite, de calitate inalta. In momentul de fata, volumul mare al ofertei din zona de centru-nord (care se ridica la peste 450.000 mp in cladiri de clasa A, B si C, adica 39% din totalul spatiilor din Bucuresti) duce implicit la o concurenta intre cladiri, mai ridicata decat in alte zone, ceea ce creeaza un context favorabil pentru chiriasi, existant chirii mai atractive cu 5 pana la 10% decat in alte zone ale Bucurestiului”, declara Mirela Raicu, Manager Divizie Birouri Corporate in cadrul ESOP Consulting l CORFAC International.

grafic_birouri_zone_S1_Bucuresti_tranzactii_Esop

Specialistii ESOP Consulting se asteapta ca dinamica mai accentuata a tranzactionarii in S1 2014 sa se mentina si pentru urmatoarele 6-12 luni, in contextul existentei in continuare a unui volum mai mare de intentii si analize de relocare, demarate de companii.

“Din punct de vedere al zonelor preferate, in urmatoarele 6-12 luni nu credem ca vor fi schimbari de pozitionari si surprize, zona de centru-nord va ramane lider in topul tranzactionarilor. Pe termen lung insa, credem ca este necesar si speram ca se va trece la un mod de dezvoltare mai echilibrat al orasului, existand deja dezvoltatori importanti ce evalueaza achizitia de terenuri sau demararea de proiecte si in alte zone, in special in cea de centru-vest. O distributie mai proportionata a stocului de spatii de birouri este o modalitate mai sustenabila de dezvoltare a orasului, nepunand presiune pe traficul rutier si infrastructura de transport public si oferind chiriasilor o gama mai variata de optiuni si de asemenea va fi benefica si dezvoltatorilor, pentru ca va diminua concurenta in cadrul unei zone”, estimeaza Mirela Raicu, Manager Divizie Birouri Corporate in cadrul ESOP Consulting l CORFAC International.

ESOP are o experienta de 12 ani pe piata inchirierii de birouri. Din 2013, activeaza in asociere cu CORFAC International – Corporate Facility Advisors – o alianta de companii imobiliare antreprenoriale angajate sa ofere servicii de calitate la nivel local, national si international. CORFAC International ofera servicii imobiliare cu o acoperire in 61 de locatii din America de Nord si in peste 65 de alte tari pe plan mondial. In cifre, businessul CORFAC inseamna peste 8.500 de tranzactii anual, cuprinzand 55 milioane mp, in valoare de peste 5,2 miliardede solari.

ESOP Consulting/CORFAC International poate accesa o baza de date in care se afla 760 de centre de afaceri si 1.940 de vile, respectiv peste doua milioane mp de spatii de birouri.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: