Companii Finanțe

Chimpex a semnat cu BCR un acord de finantare de 27 mil. euro

16 mart. 2016 < 1 min

Chimpex a semnat cu BCR un acord de finantare de 27 mil. euro

Reading Time: < 1 minut

Chimpex a semnat cu Banca Comerciala Romana (BCR) un acord de finantare in valoare de 27 milioane de euro, care se va derula pe o perioada de 10 ani, pentru construirea unui nou terminal de cereale, a anuntat banca, intr-un comunicat de presa.

Facilitatea de credit acordata de catre BCR va permite Chimpex, unul dintre cei mai mari operatori portuari de la Marea Neagra, sa implementeze unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare ale sale. Contractul, in valoare de 27 de milioane de Euro, se va derula pe o perioada de 10 ani si a fost semnat in data de 11 martie 2016.

Chimpex va utiliza finantarea pentru constructia silozului de cereale cu o capacitate de 200.000 de tone. Terminalul va fi amplasat in Molul IV din Portul Constanta, Dana 55 si va avea o capacitate de procesare de peste 3,5 milioane de tone de cereale pe an (grau, orz, porumb, rapita, floarea-soarelui, etc.). Terminalul va fi complet automatizat si va permite descarcarea simultana a cerealelor din tren, camioane si barje si incarcarea acestora in vase de tip Panamax de pana la 63.000 tone. Alte facilitati oferite de noua constructie sunt: aerisire si monitorizare constanta printr-un sistem electromecanic dedicat, ajustari la incarcare si descarcare, sistem de operare ecologic, dust-free si transbordare directa de la mijlocul de transport la vas.

Tranzactia a fost asistata de casele de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Peterson (NNDKP) din partea bancii si de Popovici Nitu Stoica & Asociatii (PNSA) din partea companiei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: