Business Companii Stiri Tech

BizRemote. O treime dintre angajați au primit norme de securitate IT pentru munca de acasă

4 iun. 2020 < 1 min

BizRemote. O treime dintre angajați au primit norme de securitate IT pentru munca de acasă

Reading Time: < 1 minut

Lucrul de acasă, de pe dispozitivele personale, a devenit o necesitate pentru unele organizații mici, pe durata pandemiei. Însă chiar și fără măsurile de restricție impuse de Covid-19, această practică rămâne relevantă pentru unele companii, întrucât oferă libertate mai mare angajaților să lucreze oricând, de oriunde, ajutându-i în același timp pe angajatori să reducă din costurile echipamentelor IT. Cu toate acestea, pe lângă beneficiile evidente pentru business, companiile trebuie să ia în considerare protejarea dispozitivelor personale ale angajaților în fața amenințărilor cibernetice, astfel încât datele importante ale companiei și ale angajaților să rămână în siguranță, iar angajații să poată lucra fără timpi morți ca urmare a ransomware-ului sau a altor infectări cu malware.

Pe durata pandemiei, trei din cinci angajați ai companiilor mici (57%) nu au primit echipamente corporative de la angajatorii lor, arată rezultatele Kaspersky. Deși opțiunea de lucru cu echipamentele angajaților poate fi singura care să permită menținerea activității pentru anumite companii, doar o treime dintre angajații din companiile mici (34%) au spus că au primit norme de securitate IT, pentru a lucra în siguranță de pe dispozitivele personale.

Aceste norme sau cerințe ar putea include, de exemplu, instalarea unei soluții anti-malware de către utilizator sau oferirea acesteia de către companie, folosirea unor parole puternice și unice pe dispozitivele și routerele Wifi și actualizarea periodică a sistemelor de operare ale dispozitivului, pentru a reduce riscurile cauzate de vulnerabilități nerezolvate.

O astfel de listă de instrucțiuni a devenit tot mai necesară în ultimul timp, având în vedere că 35% dintre angajații companiilor mici au recunoscut că au început să stocheze informații corporative valoroase pe dispozitivele de acasă, precum și în serviciile personale de stocare cloud (25%).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: