Stiri

China este cel mai mare poluator al planetei

mai 7, 2021 < 1 min

China este cel mai mare poluator al planetei

Reading Time: < 1 minut

China este în responsabilă pentru mai multe emisii de gaze cu efect de seră decât toate naţiunile dezvoltate din lume combinat, potrivit noilor cercetări publicate de Rhodium Group.

Emisiile Chinei de gaze care captează căldura au crescut la echivalentul a 14,09 miliarde de tone de CO2 în 2019. Aceasta depășește totalul de gaze de efect de seră a membrilor Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, cu aproximativ 30 de milioane de tone. Raportul vine de la grupul de cercetare a climei din New York, relatează publicația Bloomberg, citată de Mediafax.

Scara masivă a emisiilor Chinei evidenţiază necesitatea ca ţara asiatică să ajungă la emisii zero până în 2060 cum s-a angajat.

Pe de altă parte, emisiile produse de China au reprezentat 27% din emisiile globale. SUA, al doilea cel mai mare emitent, a contribuit cu 11%, în timp ce India a depăşit pentru prima dată Uniunea Europeană cu aproximativ 6,6% din totalul global de emisii ale gazelor cu efect de seră.

China este poluator de puțin timp

„Istoria Chinei ca emiţător major este relativ scurtă în comparaţie cu ţările dezvoltate, dintre care multe au cu un secol de poluare mai mult”, susțin cercetătorii.

În schimb, China are cea mai mare populaţie din lume. Pentru aceasta, emisiile sale pe cap de locuitor rămân mult mai mici decât cele din SUA. Dar membrii OECD sunt încă cei mai mari vinovaţi ai încălzirii atmosferei de pe Pământ. Aceștia au pompat în atmosferă de patru ori mai multe gaze cu efect de seră decât China din 1750.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: