BizRemote by certSIGN Stiri

China impune noi restricții

24 apr. 2020 < 1 min

China impune noi restricții

Reading Time: < 1 minut

Noile cazuri de infectare cu coronavirus în regiunea de nord a Chinei au dus la impunerea unor noi restricții de deplasare   

Oficialii chinezi au impus noi restricții de deplasare în unele regiuni din partea de nord a Chinei, după apariția unor noi cazuri de infectare cu coronavirus, ceea ce demonstrează cât de dificilă este revenirea completă după o pandemie care a paralizat întreaga țară. Restricțiile impuse în ultima săptămână includ orașul Harbin, care are o populație de 10 milioane de locuitori, unde au fost raportate noi cazuri de Covid-19. De asemenea, alte orașe din regiunea de nord-est a Chinei au impus restricții de deplasare, printre care interzicerea vizitării altor cartiere și evitarea zonelor de risc.

Noile restricții au fost impuse de autorități după ce au fost descoperite zeci de cazuri noi de infectări cu coronavirus care, potrivit presei de stat chineze, sunt în strânsă legătură cu cetățenii chinezi care au revenit în țară din Rusia și SUA. Deși numărul noilor cazuri este unul mic, nu sunt incă informații cu privire la izolarea completă a acestora.    

Restricțiile nu sunt la fel de dure precum cele care au paralizat orașul Wuhan, de unde a izbucnit criza mondială de coronavirus care a pus pe butuci cea de-a doua putere economică a lumii. China își redeschide încet-încet fabricile, birourile și ridică restricțiile de călătorie într-un efort de a reveni la normalitate.

Cu toate acestea însă, noile cazuri de coronavirus apărute în China ne arată cât de dificilă și de lungă durată este lupta cu Covid-19 pentru China, dar și pentru restul lumii.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: