Business Companii Stiri

Încă 10 maternități, dotate de Dorna și Salvați Copiii România

12 iul. 2019 < 1 min

Încă 10 maternități, dotate de Dorna și Salvați Copiii România

Reading Time: < 1 minut

Pentru al șaptelea an consecutiv, Dorna și Salvați Copiii România continuă dotarea maternităților din România. Recent, au finalizat dotarea a 10 maternități cu echipament necesar copiilor născuți prematur, în cadrul celei de-a șaptea ediții a campaniei Grijă pentru Copii – ”Strigăt de viață”, susținută, încă din anul 2015, de Simona Halep. Cu echipamentele donate în acest an, numărul instituțiilor de sănătate care au beneficiat de aceste dotări a ajuns la 66 iar valoarea totală a echipamentelor depășește 800.000 de euro.

Anul acesta, au fost dotate cu aparatură indispensabilă bebelușilor născuți înainte de termen spitale din județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Neamț, Suceava și Vaslui. 

Recent, a fost inaugurat un nou incubator de transport la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Instituția are în grijă anual aproximativ 2.000 de nou-născuți.  În 2018, 237 dintre acești copii s-au născut prematur, iar în primele 6 luni ale anului 2019, numărul prematurilor a fost de 112.

Campania ”Grijă pentru copii” a fost lansată de Dorna împreună cu Salvați Copiii România în anul 2013, în scopul susținerii unor programe pentru îngrijirea corespunzătoare a nou-născuților

Spitalele care au fost dotate anul acesta cu aparatură în cadrul campaniei Grijă Pentru Copii – „Strigăt de Viață”, sunt: Spitalul Municipal Câmpulung – 1 Masă radiantă; Spitalul Clinic Obstetrică-Ginecologie Oradea – 1 Masă de resuscitare; Spitalul Județean de Urgență Bistrița – 1 Incubator; Spitalul Județean de Urgență Călărași – 1 Masă radiantă; Spitalul Moldova Nouă – 1 Incubator transport; Spitalul Județean de Urgență Târgoviște – 1 Incubator transport; Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați – 1 Incubator terapie; Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț –1 Incubator transport; Spitalul Municipal Fălticeni – 1 Incubator de terapie; Spitalul Municipal Dimitrie Castroian Huși – 1 Incubator

Lista completă a tuturor echipamentelor donate de-a lungul timpului în cadrul campaniei, aici.  

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: