Companii Business Stiri Tech

Cifra de afaceri Alten România, în creștere cu 5%

3 iun. 2021 2 min

Cifra de afaceri Alten România, în creștere cu 5%

Reading Time: 2 minute

Alten România, companie de consultanță în IT și inginerie, a încheiat 2020 cu rezultate financiare în creștere cu 5% comparativ cu anul precedent. Într-un context economic dificil, generat de criza sanitară globală, subsidiara locală a grupului francez a înregistrat, la sfârșitul anului trecut, o cifră de afaceri de peste 26 milioane de euro (126.5 milioane de lei).

Totodată, la nivel local, ALTEN a înregistrat un profit net de aproximativ 3.7 milioane de euro (17.8 milioane de lei).

Mai mulți clienți pentru cele două divizii

Creșterea afacerilor în 2020 s-a datorat extinderii portofoliului de clienți, pentru ambele* divizii ale companiei, atât Techno, cât și Kepler. Cele două divizii au atras 18 noi clienți din industrii precum: telecom, servicii consultanță IT, sectorul bancar, energie sau automotive. În același timp, Alten Kepler, care este, din 2008, singurul partener expert în soluții Atlassian din România, a crescut portofoliul de licențe și a atras, anul trecut, 4 noi clienți noi.

„2020 a fost un an complex pentru multe industrii. Am învățat cu toții să ne adaptăm din mers și am accelerat implementarea mai multor proiecte de inginerie si IT, în special la nivel local. Faptul că am obținut performanță, în ciuda circumstanțelor deloc favorabile, ne determină să fim încrezători privind anul pe care îl parcurgem. Vom continua să ne dezvoltăm, sprijiniți de faptul că regăsim același optimism și în rândul partenerilor noștri de business”, declară Adrian Nicolae (foto), Director Executiv al ALTEN România.

Birouri în 5 orașe

Compania Alten România are birouri în București, Timișoara, Craiova, Pitești și Sibiu, iar la sfârșitul anului trecut număra aproape 600 de angajați.

Echipa de specialiști a companiei se implică în proiecte de dezvoltare software, analiză de business, business intelligence (BI), project management, suport tehnic, inginerie auto sau hardware design. De altfel, divizia IT&C a companiei cuprinde consultanți specializați în Java, .NET, PHP, C#, C++, Siebel, Cognos, MS BI și Oracle BI, BSCS, în timp ce divizia tehnică are o echipă de consultanți cu specializări în CATIA V5, NewPDM, SolidWorks, Matlab/ Simulink, HIL și Autosar.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: