fbpx
Lifestyle Stiri

Cine-a pus galeria-n drum?1 min

27/11/2018 2 min read

Cine-a pus galeria-n drum?1 min

Reading Time: 2 minute

La galeria de artă contemporană Galateca va avea loc mâine, 28 noiembrie, gala „Artă la intrare”, un eveniment care marchează finalul unui proiect cultural prin care lucrările a 37 de artiști au fost scoase în drumul românilor din patru mari orașe din țară.  

„Artă la intrare” este un eveniment inițiat de Asociația Culturală NeoArt România ajuns la a doua ediție. De la începutul lui octombrie, până la finalul acestei luni, lucrările a 37 de artiști au fost scoase în drumul românilor. Pasionați de artă sau nu, la intrarea într-o serie de clădiri emblematice, din patru mari orașe din țară, românii au putut admira lucrări de artă.

Conceptul este unul inovator și reușește să familiarizeze publicul, într-un mod neconformist cu arta contemporană și, cu toate că expoziția nu a avut loc într-un muzeu ori o galerie tradițională, s-a bucurat de un concept curatorial profesionist. «Artă la intrare. Identitar» pornește de la sintagma  – aducem arta în drumul vostru –  și propune o alternativă inovatoare, de a apropia un public cât mai divers de arta contemporană. Traseul urban de Artă la Intrare este cel mai amplu proiect cultural de acest fel și a presupus 32 de spații partenere în patru orașe: București, Iași, Cluj și Râmnicu Vâlcea. Printre spațiile care s-au transformat temporar în galerii de artă se numără teatrul Nottara, teatrul Odeon, ARCUB, Globalworth Tower, NH Hotel, NOD Makerspace, The Institute Cafe sau Hotel Novotel.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *