Lifestyle Stiri

Cine-a pus galeria-n drum?

27 nov. 2018 2 min

Cine-a pus galeria-n drum?

Reading Time: 2 minute

La galeria de artă contemporană Galateca va avea loc mâine, 28 noiembrie, gala „Artă la intrare”, un eveniment care marchează finalul unui proiect cultural prin care lucrările a 37 de artiști au fost scoase în drumul românilor din patru mari orașe din țară.  

„Artă la intrare” este un eveniment inițiat de Asociația Culturală NeoArt România ajuns la a doua ediție. De la începutul lui octombrie, până la finalul acestei luni, lucrările a 37 de artiști au fost scoase în drumul românilor. Pasionați de artă sau nu, la intrarea într-o serie de clădiri emblematice, din patru mari orașe din țară, românii au putut admira lucrări de artă.

Conceptul este unul inovator și reușește să familiarizeze publicul, într-un mod neconformist cu arta contemporană și, cu toate că expoziția nu a avut loc într-un muzeu ori o galerie tradițională, s-a bucurat de un concept curatorial profesionist. «Artă la intrare. Identitar» pornește de la sintagma  – aducem arta în drumul vostru –  și propune o alternativă inovatoare, de a apropia un public cât mai divers de arta contemporană. Traseul urban de Artă la Intrare este cel mai amplu proiect cultural de acest fel și a presupus 32 de spații partenere în patru orașe: București, Iași, Cluj și Râmnicu Vâlcea. Printre spațiile care s-au transformat temporar în galerii de artă se numără teatrul Nottara, teatrul Odeon, ARCUB, Globalworth Tower, NH Hotel, NOD Makerspace, The Institute Cafe sau Hotel Novotel.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: