fbpx
Finanțe Stiri

Grecia, nevoita sa se intoarca la negocieri1 min

06/07/2015 < 1 min read

Grecia, nevoita sa se intoarca la negocieri1 min

Reading Time: < 1 minut

Grecia este nevoita sa se intoarca la negocieri cu creditorii internationali, dar ar putea fi obligata sa aplice, singura, masuri de austeritate mult mai dure decat cele cerute de institutiile financiare, avand in vedere ca are de platit pensii, salarii si trebuie sa deschida bancile, pentru ca tara nu poate ramane inchisa, sustine Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la Banca Nationala a Romaniei (BNR).

“In Grecia, cred ca este bine sa asteptam in primul rand deciziile forurilor europene. Acolo, entuziasmul de aseara si de azi-noapte deja incepe sa se stinga si multe semne de intrebare au aparut imediat dupa ce s-a anuntat, in cursul diminetii, decizia ministrului de Finante de a demisiona. Pentru mine este limpede de ce a luat aceasta decizie. Probabil incep si grecii sa inteleaga ca Grecia, din moment ce nu vrea sa iasa din UE, si nu vrea, nu vrea sa iasa din zona euro, si nu vrea, in conditiile astea este nevoita sa se intoarca la negocieri. Iar intoarcerea la negocieri impreuna cu ministrul Varoufakis ar fi fost pierdere curata, pentru ca i-a sicanat atat de mult pe liderii europeni, incat ei au fost nevoiti sa declare ca nu mai vor sa dialogheze cu el”, a declarat, pentru Agerpres, Adrian Vasilescu. In opinia sa, Grecia nu isi mai permite sa piarda timp si este posibil ca forurile europene sa nu poata fi induplecate prea repede, iar negocierea va fi mult prea aspra.

In privinta impactului situatiei din Grecia asupra bancilor din Romania, oficialul BNR a spus ca nu exista nicio schimbare.

“Pentru bancile din Romania, nicio noutate. Lucrurile sunt la fel de sigure ca acum doi ani, ca acum un an, ca in cursul acestui an, ca saptamana trecuta”, a spus Adrian Vasilescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *