Stiri Companii Lifestyle

Efectul coronavirus: vacanțe în destinații cu temperaturi peste 25°C

2 mart. 2020 2 min

Efectul coronavirus: vacanțe în destinații cu temperaturi peste 25°C

Reading Time: 2 minute

Românii sunt atenți la evoluția coronavirus și se concentrează pe vacanțe în destinații cu temperaturi medii de peste 25 de grade Celsius, unde potrivit specialiștilor virusul nu rezistă și încheie polițe de asigurare de tip storno.

Potrivit datelor turoperatorului Paralela 45, vânzările înregistrate la finalul lunii februarie, în contextul răspândirii infecției cu Covid19, s-au concentrat pe destinatiile cu temperaturi ridicate. Peste 35% din totalul turiștilor care au achiziționat pachete de vacanță pentru vară au încheiat și polițe de asigurare de tip storno, ca măsură suplimentară de siguranță.

“Interesul turiștilor s-a mutat spre zonele cu temperaturi ridicate, de peste 25 de grade, unde, conform specialiștilor, virusul nu rezistă. Au crescut vânzările pentru pachetele de vacanță cu transport individual în Grecia, Bulgaria, România, Turcia și pentru pachete cu zbor charter în Antalya, Spania, Grecia, Egipt și Tunisia”, anunță Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.  

O serie de destinații de vară, unde temperaturile sunt ridicate, au fost incluse de turoperatorul Paralela 45 într-o campanie specială de reduceri Early Booking, lansată la începutul lunii martie. Campania cuprinde  destinații unde, începând din luna mai, temperaturile depășesc 25 de grade Celsius, precum Turcia, Grecia, Spania, Portugalia, Cipru, Egipt, Tunisia, și unde turiștii pot ajunge cu zboruri charter săptămânale din principalele aeroporturi ale țării, în perioada mai-octombrie.

Pe fondul știrilor legate de Covid-19, pentru turiști nu mai sunt de interes programele de tip circuit cu plecare imediată, ci doar cele programate în luna aprilie, ori de Paste, în Creta (Heraklion), la Istanbul, Cappadocia, Canakkale-Kusadasi-Istanbul, Praga, Atena, Barcelona, Madrid, Paris, Costa del Sol, Toscana, Sicilia, Roma, Iordania, Tunisia, Rusia, Liban, Țările Baltice, New York, Mexic, Grecia-Macedonia-Albania, sau Azerbaijian-Georgia-Armenia. Dintre circuitele de Italia, pentru cel de Roma, organizat în prima săptămână din luna martie, niciun turist nu și-a anunțat dorința de a renunța să mai meargă în vacanță.

În contextul știrilor din ultima perioadă și a întrebărilor adresate de turiști, Paralela 45 susține punctul de vedere al întregii industrii turistice.

Sumele achitate pentru vacanțele care nu au fost anulate de companiile aeriene și unitățile de cazare, ca urmare a extinderii gripei provocate de Covid-19, nu pot fi returnate de agenția de turism persoanelor care nu mai vor să călătorească. Dacă turiștii se retrag, se aplică prevederile contractului semnat cu agenția de turism. În funcție de data renunțării, penalizările pot fi și de 100% din suma achitată, arată reprezentanții Paralela 45.

“Înțelegem pe deplin teama turiștilor, însă trebuie respectate contractele încheiate. Atâta vreme cât circulația turistică este permisă de autoritățile țărilor respective, avioanele zboară iar hotelurile sunt deschise, agențiile de turism nu au cum să dea banii înapoi celor care se răzgândesc sau se lasă antrenați de știri alarmiste. Situația trebuie tratată cu calm și discernământ. Panica ne face mai mult rău decât o situație reală. Dacă se respectă măsurile de igienă anunțate de autorități, nu sunt probleme”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

În cazul circuitelor organizate în China, turoperatorul Paralela 45 anunță că turiștii au primit banii înapoi sau au fost rerutați pe alte destinații, după ce mai multe companii aeriene au anulat zborurile spre această țară.

2 Comments
  1. Nicoleta
    Chiar daca am platit asigurarea storno nu ne primim banii inapoi?Atunci,de ce mai exista aceste asigurari?Este pandemie,nu trebuie sa iesim din casa,dar sa mergem la aeroport si sa fim in acelasi avion cu zeci-sute de oameni?
  2. Morar Ica
    Buna ziua.Nu mi se pare normal sa nu se returneze avansul pt.un sejur turistic pe perioada imediat urmatoare ridicarii starii de necesitate ,chiar daca unitatea turistica respectiva primeste turistii.Este vorba de confortul psihic al turistului care mai poate avea si o anumita problema de sanatate si o anumita varsta.Personal ,eu si sotul meu am dat un avans pt.sejur Creta 14 iunie 2020 si imi este sincer teama sa plecam.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: