Management Stiri

Cine se afla in fruntea marilor corporatii mondiale?

3 nov. 2015 2 min

Cine se afla in fruntea marilor corporatii mondiale?

Reading Time: 2 minute

Cei mai tineri manageri de corporatii sunt in Europa Centrala si de Est, in timp ce in Asia sunt cei mai in varsta, iar in corporatiile din SUA sunt cele mai multe femei in consiliile de administratie, dupa cum se arata intr-un studiu realizat de compania de executive search Alexander Hughes. Executivii si managerii de top din marile companii au, in marea majoritate, nivele superioare de educatie in management general sau in domenii tehnice, in special managerii si executivii din domenii precum bio-stiinte, servicii financiare si industrie. Tot studiul realizat de firma de executive search arata ca top managerii din consiliile de administratie ale marilor companii asigura mandate care variaza ca medie intre 18 ani (in Grecia), 16 ani ( in Germania ) si doar 5 ani (in Rusia sau Danemarca).

“Experienta intr-un consiliu de administratie este un activ valoros pentru companii, dar la fel este si entuziasmul liderilor noi. Executivii experimentati, care au traversat mai multe cicluri de business, au perspectiva complexa, care le permite sa ofere indrumare si leadership companiilor in perioade dificile. La randul lor, liderii nou – numiti in consilii, in acensiune a carierei pot pune sub semnul intrebarii ‘gandirea de grup’ si, prin urmare, contribuie la transformarea metodelor de lucru in companiile lor”, spune Dana Noujeim, Manager General al Alexander Hughes Romania.

O alta concluzie a studiului este ca se inregistreaza o tendinta generala in mediul de afaceri, de diminuare a diferentelor de gen pentru manageri si executivi de top, desi balanta inclina in continuare semnificativ in favoarea barbatilor. Cea mai mare pondere a femeilor in functii de top se regaseste in SUA, unde acestea ocupa 20% din totalul general. In Europa de Vest, 17% dintre membrii consiliilor de management sunt femei, comparativ cu Europa Centrala si de Est, unde totalul acestora este cu 7% mai scazut.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: