Finanțe Stiri

Hackathon pentru servicii financiare

18 iul. 2016 2 min

Hackathon pentru servicii financiare

Reading Time: 2 minute

Peste 150 de dezvoltatori de software, specialisti in marketing, designeri si dezvoltatori de afaceri din Grecia, Bulgaria, Romania, Slovenia, Marea Britanie si Israel si-au prezentat ideile la prima competitie „Beyond Hackathon” organizata de Eurobank Innovation Center.

„Beyond Hackathon” este prima competitie de acest fel din Grecia organizata de Eurobank Innovation Center, fiind special conceputa sa impulsioneze, sa cultive si sa promoveze inovatia deschisa in domeniul serviciilor financiare.

Competitia, organizata de Eurobank in parteneriat cu Found.ationM.P. si THE CUBE WORKSPACE M.I.K.E., a fost sustinuta si promovata de catre bancile Grupului Eurobank-Bancpost SA, Eurobank Bulgaria AD si Eurobank Cyprus Ltd din Romania, Bulgaria si respectiv Cipru.

Deschiderea Competitiei a fost marcata de vorbitori de renume international, precum Carlos Diaz din partea SAP, James Dickerson de la Accenture si Liz Lumley de la Startupbootcamp FinTech, care au dorit sa inspire participantii si sa le impartaseasca din experientele lor personale pe scena internationala FinTech.

Prima zi s-a incheiat cu prezentarea a 17 idei care acopera o gama larga de produse si servicii, de la programe de fidelizare pana la aplicatii pe baza de tehnologii blockchain. A doua zi a inceput cu o prezentare detaliata a Interfetei de Programare a Aplicatiilor (API) Eurobank de catre echipa de IT, care a fost prezenta pe tot parcursul evenimentului, sustinand activ participantii si echipele acestora. Cele 17 echipe, inclusiv doua din Bulgaria, una din Romania, una din Slovenia si una cu participanti atat din Romania cat si din Grecia, au lucrat intens pentru a-si prezenta ideile juriului.

Competitia „Beyond Hackathon” a culminat cu prezentari ale celor 17 echipe in fata juriului format din directorii generali executivi adjuncti ai Grupului Eurobank – Stavros Ioannou si Theodoros Kalantonis, Sotiris Syrmakezis, director general si Group Chief Digital Officer al Grupului Eurobank, Vassilis Trapezanoglou din partea VIVA Wallet SA, Spyros Trachanis din partea Odyssey Venture Partners si Elizabeth Lumley de la Startupbootcamp FinTech.

Premiile oferite de Eurobank celor trei castigatori ai competitiei au fost insotite de granturi in valoare de 5.000 euro, 3.000 euro si respectiv 2.000 euro:

Premiul I –echipei „Counterfactual” formata din George Diamantopoulos, Kostas Evangelou si Lamprini Zampou, pentru ideea „Hack your finances, enrich your life” (Valorifica-ti finantele, imbogateste-ti viata). Este o aplicatie care, pe baza cardului de credit al utilizatorilor sau a tranzactiilor de numerar, permite utilizatorilor sa primeasca idei si recomandari pentru a-si reduce costurile.

Premiul II – echipei „Xbots” formata din Alexandros Ivos, Constantine Karavezis, Ioanna Marasioti si Elizabeth Averkiadi, pentru ideea „Taki” – Primul asistent bancar personal robotizat vorbitor de limba limba greaca, o aplicatie care urmareste sa imbunatateasca experienta utilizatorului prin personalizare.

Premiul III – echipei „Imperia Mobile” formata din Hristo Todorov, Valentin Kalchev, Petya Dzhurdheva si Rositsa Maslarksa din Bulgaria, pentru ideea „iBank”, o aplicatie mobila nativa iOS, orientata in totalitate spre utilizator care pune la dispozitie servicii imbunatatite pentru clienti.

Sotiris Syrmakezis a declarat ca Eurobank va continua sa investeasca in inovatia deschisa si in tehnologie prin recompensarea eforturilor echipelor start-up, contribuind in acest fel la crearea de valoare adaugata pentru economia Greciei.

Maria Leontiou, directorul Centrului de Inovatii Eurobank a declarat ca a fost o experienta unica pentru toti participantii si a evidentiat ca acesta este doar inceputul pentru acest tip de evenimente, care reunesc oameni talentati cu idei inovatoare si reprezentanti din domeniile tehnologiei si serviciilor financiare, precum si din intreprinderile corporatiste.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: