BizRemote by certSIGN Lifestyle

Citibreak de pe canapea: vizitează virtual patru destinații din Austria

13 apr. 2020 2 min

Citibreak de pe canapea: vizitează virtual patru destinații din Austria

Reading Time: 2 minute

Oficiul Național de Turism al Austriei promovează vizitele virtuale către patru destinații din Austria, de la muzeele, castelele și opera din Viena, la experiența Mozart din Salzburg, la străzile din Innsbruck și Linz.

„Pentru că situația actuală ne încurajează mai mult ca oricând să visăm la libertate, am pregătit înainte de Paște o selecție cu cele mai frumoase locuri din Austria pe care le poți explora virtual. E timpul să îi protejăm pe cei din jurul nostru, să rămânem acasă și să ne bucurăm de lucrurile mici împreună!”, spune Oana-Ruxandra Pop, reprezentanta Oficiului Național de Turism al Austriei în România.

Vezi aici cum poți explora cultura și arta lumii de acasă, prin Google Arts & Culture.

Experiențele virtuale sunt grupate în secțiunea „Austria de pe canapea” a site-ului Oficiului de Turism al Austriei.

Viena este vedeta experiențelor virtuale puse la dispoziție în această perioadă. Puteți descoperi colecția de artă a muzeului Albertina, care cuprinde și lucrările legendare ale lui Albrecht Dürer sau vedea operele lui Rubens, Tizian, Rembrandt, Rafael și Velázquez în format video 360°  la Muzeul de Arte Plastice din Viena (Kunsthistorisches Museum).

Dacă preferați opera sau baletul, Opera de Stat din Viena pune la dispoziție înregistrări ale spectacolelor din trecut. Și nu puteți spune că ați fost la Viena fără o vizită (virtuală măcar) la Palatul Schönbrunn.

 

Salzburg, supranumit și orașul muzicii, este fieful lui Mozart, așa că un tur virtual complet al Mozart Residence te ajută să-l cunoști mai departe pe geniul muzicii clasice. Zona e înțesată de palate și castele, ai de ales (sau nu, doar le poți vizita pe toate de pe canapea) între Castelul Kaprun, care datează din secolul al XII-lea, Palatul Hellbrunn sau Castelul Hohensalzburg, unul dintre cele mari castele medievale din Europa, dar și cel mai bine păstrat.

 

Innsbruck atrage de obicei schiorii, dar acum poți interacționa cu orașul în format VR aici și webcam-urile din oraș îți dau acum ocazia să te plimbi prin orașul gol. Sau poți vizita Castelul Ambras.

 

Linz este a patra destinație virtuală, fie prin imagini live, fie prin explorarea străduțelor cu ajutorul webcam-urilor. Sau admirați de la distanță peste 300 de graffiti-uri de dimensiuni colosale la Mural Harbor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: