Lifestyle

Cum poți să explorezi cultura și arta lumii fără să ieși din casă

25 mart. 2020 2 min

Cum poți să explorezi cultura și arta lumii fără să ieși din casă

Reading Time: 2 minute

Vrei să vezi cum ar arăta la tine acasă „Noaptea înstelată” a lui van Gogh, să vizitezi palatul Versailles sau piramidele din Gizeh sau să descoperi bucătăria japoneză fără să ieși din casă?

O poți faci virtual, cu aplicația Google Arts & Culture, disponibilă pentru iOS și Android, care are diverse funcționalități ce permit utilizatorului să descopere și să exploreze arta și cultura în diverse moduri.

Vizite virtuale la muzee

În modul Street View pot fi vizitate muzee sau alte obiective culturale importante, cum ar fi  Rijksmuseum, Uffizi Galleries, Versailles sau Piramidele din Gizeh.

Explorare în detaliu a operelor de artă

Folosind Art zoom, opere de artă pot fi explorate în detaliu și sunt explicate de specialiști. Opere precum „Rondul de noapte” a lui Rembrand sau „Fata cu cercelul de perlă” a lui Johannes Vermeer sunt descrise în amănunt și explicate pentru înțelesul tuturor. Unele opere de artă sunt „povestite” în format video. De exemplu, puteți să-l descoperiți pe Claude Monet cu ajutorul vocalistului de la trupa britanică Pulp, Jarvis Cocker.

Arta în casa ta

Google Arts Culture e1585122478819

Ești curios să știi cum ar arăta casa ta cu opere de artă celebre pe pereți? Folosește Art Projector și poți pune virtual pe pereții casei tale „Noaptea înstelată” a lui Vincent van Gogh, de exemplu. Alegi locul din cameră și tabloul pe care vrei să-l expui cu ajutorul realității augmentate și poți face o poză cu camera astfel „redecorată”.

Poți chiar deschide și explora virtual o galerie de artă la tine acasă, prin opțiunea Pocket Gallery a aplicației Arts & Culture. Din butonul „camera foto” din pagina principală a aplicației , selectezi opțiunea „Pocket Gallery”, iar de acolo „The Art of Colour”.

Călătorii culinare

Sigur ți-e dor de descoperit lucruri noi în plan culinar. Poți să afli direct din aplicație mai multe lucruri despre bucătăria japoneză, spaniolă sau nigeriană.

Fii martor virtual la Big Bang

O altă aplicație dezvoltată de Google Arts & Culture în colaborare cu CERN este AR Big Bang (disponibilî pentru iOS și Android) prezintă evoluția universului și nașterea sistemului nostru solar.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: